ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:65/509)

Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem 80

Tarta na cieście francuskim z ricottą, kurczakiem i pomidorami. Składniki Ciasto francuskie ok. 250-275g Jajka 2 duże Ser Ricotta 500g Cebula dymka 2 cebulki + 3-4 duże łodygi szczypiorku z tych cebulek Piersi z kurczaka 2 pojedyncze The post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego 129

Bardzo prosty i smaczny pomysł na szybką kolację lub imprezową przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy stworzyć z tego co mamy akurat w swojej lodówce :). Świetnie smakują zarówno z ketchupem jak i domowym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego sos pomidorowy lub ketchup do posmarowania ciasta ok 150-170 gram sera żółtego u mnie 100 gram(...)gram sera żółtego gouda ulubione dodatki : u mnie szynka, papryka, cebula, 1 roztrzepane jajko do posmarowania ślimaczków przyprawy : bazylia, zioła prowansalskie, oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozwinięty rulon z ciasta francuskiego smarujemy ketchupem lub ulubionym sosem pomidorowym i posypujemy ziołami prowansalskimi,oregano i bazylią, na wierzch układamy pokrojony/starty ser i nasze dodatki następnie zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, zawinięte

Blog kulinarny S9.PL
Biała kiełbasa z jabłkiem w ślimaczkach z ciasta francuskiego 182

zrobić ją sam. Jeśli nie zrobi, drogie Panie – po wyjęciu ich z pieca od razu kilka sobie odłóżcie, bo znikną zanim się obejrzycie. Surowa kiełbasa i kwaskowate jabłko, chrupiące ciasto francuskie – wypróbujcie, to naprawdę świetne połączenie! Ciasto francuskie dostaniecie w każdym większym sklepie spożywczym. Dobrą surową kiełbasę – u każdego dobrze zaopatrzonego rzeźnika. Twarde jabłko i zioła załatwią resztę(...)się masę wymieszać i połączyć dłonią, przeciskając mielone mięso i jabłko z cebulą lekko przez palce – jak przy mieszaniu masy na kotlety mielone.   Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, można je lekko przewałkować. Masę mięsno-jabłkowo-cebulową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście, zachowując z jego szerszej strony centymetr wolnego miejsca. Masę delikatne solimy

Karo in the Kitchen
ekspresowe gofry z ciasta francuskiego 104

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego dowolne dodatki: cukier puder dżem, konfitura bita śmietana owoce wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy na prostokąty takie aby zmieściły się do gofrownicy (u mnie ok. 9×11 cm). Pocięte ciasto francuskie partiami pieczemy w gofrownicy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Domowy Smak Jedzenia
Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką 136

sosem pomidorowym. Spróbujcie. Przepis na 4 mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką. Jeśli chcecie przygotować ich więcej, to wystarczy powiększyć ilość składników. Składniki: (na 4 sztuki) 1 opakowanie ciasta francuskiego (nie mrożonego) 3 pełne garści warzyw na patelnię* około 3 cm kiełbasy żywieckiej Henryk Kania 2 jajka klasy M 3 pełne łyżki białego serka naturalnego 3 łyżki startego żółtego(...)olej do podsmażenia warzyw świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku sól do smaku sezam do obsypania tart *używamy ulubionych, ilość dostosujemy do wielkości form na mini tarty Przygotowanie: Rozwijamy ciasto francuskie. Formy na mini tarty smarujemy masłem lub margaryną. Odcinamy kawałki ciasta i układamy do foremek dociskając tak, aby ciasto wypełniło całą foremkę. Odcinamy nadmiar ciasta. Z reszty ciasta wycinamy

Słodkie okruszki
Przekąski z pomidorkami koktajlowymi lub zwykłym pomidorem 180

Wszyscy już chyba wiedzą, że lubimy ciasto francuskie. Nie tylko za jego smak, ale głównie za to, że w kwadrans można z niego wyczarować różne przekąski. Pasuje w wersji na słodko, słonko, kwaśno i jak tam sobie kto jeszcze wymyśli. My bynajmniej kombinujemy z nim na różne sposoby. Dziś bardzo prosta przekąska z ciasta francuskiego do wyboru z pomidorkami koktajlowymi(...)szybkie, smaczne i ciekawie wyglądają. Przekąski z pomidorkami koktajlowymi Przekąski z pomidorkami koktajlowymi Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g pomidorków koktajlowych natka pietruszki świeżo zmielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na nim w niedużych odległościach połówki pomidorków. Część robię z listkami natki pod pomidorem. Następnie kroimy ciasto między pomidorkami.  Całość posypujemy delikatnie solą i świeżo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kieszonki z łososiem 45

Gotowe w kilka chwil, kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i wędzonym łososiem. Szybka przekąska na imprezy. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 150 g wędzonego łososia w plastrach, 150 g serka kanapkowego, garść świeżego szpinaku baby, czarnuszka, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy ser kanapkowy, po kilka liści szpinaku, po kawałku łososia. Zamykamy lekko dociskając

Lena Gotuje
Zawijane kiełbaski w cieście francuskim 189

Kolejna szybka i smaczna przekąska. Często gości u nas w domu, kiedy dopadnie kogoś "nagły głód" Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z niego wyczarować smaczne jedzonko. Składniki - gotowe ciasto francuskie - cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt. - garść startego sera żółtego - sos czosnkowy - keczup - przyprawa do pizzy Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy

Kuchnia z widokiem na ogród
GALETTE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM PIERNIKOWYM I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Z ARONIĄ 154

Ostatnio pokazywałam Wam fajny przepis na wytrawne ciasto francuskie. Dziś przyszła pora na jego słodką wersję! Połączenie niesamowicie chrupiącego ciasta francuskiego ze słodkim kremem piernikowym i karmelizowanymi, jesiennymi owocami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ja dodałam śliwki, aronię oraz jeżyny – Wy śmiało możecie spróbować też z innymi owocami. Ps. przepis jest pomysłem na konkurs #przepisnakopernika(...)marką Kopernik. Trzymajcie mocno mocno kciuki!   SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * pierniki Katarzynki – 5 szt * pierniki nadziewane w białej czekoladzie ( czarna porzeczka ) Kopernik – 5 szt * ricotta di buffala – 250 g * owoce : śliwki, aronie, jeżyny – 2 garści * cukier brązowy – 3 łyżki DODATKOWO: * pierniki Uszatki Kopernik – na kruszonkę * żółtko + cukier perlisty

Ostra na Słodko
Imprezowe zawijańce serowe 150

Szybka i pyszna przekąska na imprezę i nie tylko Serowe zawijańce z parówki i ciasta francuskiego to rewelacyjny pomysł na pyszną przekąskę. Świetnie wyglądają i wspaniale smakują, a do tego są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawijańce możemy podać z ketchupem albo z domowym sosem czosnkowym. Polecam!   Składniki: 1 ciasto francuskie ok 6 cienkich parówek 10 dkg żółtego sera(...)suszona bazylia do posypania   *** Ciasto francuskie tniemy na prostokąty o długości około 20 cm. Na każdym płacie ciasta układamy parówkę *** *** Kiełbaski zawijamy w ciasto i zlepiamy końce. Zawinięte parówki nacinamy, uważając aby nie przeciąć do końca *** *** Parówki zwijamy pociętą częścią na zewnątrz, a następnie zlepiamy końce *** *** Zwinięte kiełbaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Ser żółty ścieramy

Blog z Apetytem
Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą 70

Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą – pyszne, szybkie, idealne słodkości do kawy. Ich wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut jeśli użyjecie gotowego ciasta francuskiego. To super smakołyk dla niespodziewanych gości, dlatego warto mieć zawsz The post Ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka na cieście francuskim z parówką 168

Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie! Ciasteczka francuskie z parówką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe) 3-4 plastry sera żółtego rozmącone jajko rzeżucha(...)przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików ciasta francuskiego. Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze

Gotuję Testuję
Wrześniowe croissanty z karmelizowanym bakłażanem 83

znajduje się tam jędrny, połyskujący i bardzo kształtny bakłażan.  Uwielbiam jego smak i teksturę!  Tym razem skarmelizowałam pięknisia w miodzie z dodatkiem chili i zawinęłam w listkujące ciasto francuskie, tworząc tym samym złote rogaliki na złoty Wrzesień :)  Aromatyczne nadzienie z kremowego bakłażana, przełamujące jego orzechowy posmak pomidorki i pachnąca bazylia łączą się wybornie, a całość skąpana(...)zdecydowanej delikatności…tylko szybko łapcie swojego rogalika, bo upieczone rozchodzą się w mgnieniu oka! :D Croissanty z karmelizowanym w miodzie bakłażanem na 6 rogalików Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 łyżki oleju 200g bakłażana (1 mały) ½ łyżeczki granulowanego czosnku 2 duże szczypty soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 papryczki chili 1 łyżka łagodnego miodu 1 łyżka posiekanych świeżych liści bazylii/ ½ łyżeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Imprezowe przekąski – część 2 268

piekarnika na ok 20 minut lub do momentu lekkiego wyrośnięcia i zarumienienia ciasta. Gotowe bułeczki możemy posmarować odrobina rozpuszczonego masła wymieszaną z drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowe! Szpinak w cieście francuskim 450g mrożonego szpinaku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz 50ml śmietanki 18% 1 jajko Nagrzewamy nasz piekarnik(...)Szpinak podsmażamy chwilę, następnie dodajemy naszą śmietankę dokładnie wszystko mieszając. Gdy szpinak odparuje zdecydowaną większość wody i śmietanki przekładamy go na talerz by przestygł. Przestudzony szpinak wykładamy na płat ciasta francuskiego i rozsmarowujemy równomiernie na całej powierzchni zostawiając ok. pół centymetra miejsca na najdłuższym brzegu. Ten brzeg smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka. Pozwoli to skleić nasze ciasto. Ciasto zwijamy tworząc długą

Mostek w kuchni