ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:70/509)

Polędwiczka wieprzowa z salami i pieczarkami w cieście francuskim 64

Pomysł na smaczny i nie banalny obiad dla całej rodziny. Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z pieczarkami i salami. Smaczny obiad z piekarnika idealny na niedzielny obiad lub na imprezę. 1 polędwiczka wieprzowa kilka plasterków salami 300 gramów pieczarek pół małej cebuli sól pieprz czosnek staropolski w proszku słodka papryka czerwona olej ciasto francuskie Polędwiczkę oczyszczamy z błon następnie marynujemy(...)solą, pieprzem i czosnkiem. Polędwiczkę obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor. Piekarnik nagrzewamy do 190  stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie, kładziemy podsmażoną polędwiczkę następnie rozkładamy po całości pieczarki i plastry salami. Całość zawijamy szczelnie ciastem. obracamy łączeniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem lub mlekiem. Wstawiamy do piekarnika

Andzia Pichci
RURKI FRANCUSKIE Z PASTĄ JAJECZNĄ 113

Rurki kojarzą nam się głównie ze słodkimi deserami, ale ja mam dzisiaj przepis na całkiem coś innego... rurki na sposób wytrawny, a mianowicie rurki z ciasta francuskiego z czarnuszką, nadziane pastą jajeczną z koperkiem. Świetna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, a także wzbudzi zainteresowanie gości na wielkanocnym stole. Zaletą jest także to, że są proste(...)minut! Najlepiej smakują na świeżo, zaraz po zrobieniu.   Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu na szybką, świąteczną (i nie tylko) przekąskę to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 4 jajka 1 pęczek koperku 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz 1 białko  czarnuszka (do posypania) masło (do posmarowania foremek) Wykonanie: Foremki do rurek smarujemy masłem. Ciasto francuskie

Kuchnia MagdaLeny
Koperty z kurczakiem i curry 123

Często gdy organizujemy domową imprezę czy rodzinne przyjęcie zastanawiamy się co podać do jedzenia aby pozytywnie zaskoczyć gości. Z gotowego ciasta francuskiego można wyczarować wiele smacznych przekąsek zarówno na słodko jak i na słono. Moja dzisiejsza propozycja to koperty z kurczakiem i curry.   1 op. ciasta francuskiego 200 g filetu z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku(...)pieprzem ,usmażyć na rozgrzanym oleju. Do podsmażonego mięsa dodać drobno pokrojona paprykę,chili i czosnek. Dodać curry i dusić kilka minut aż papryka zmięknie. Gotowy farsz wystudzić. Rozwinąć ciasto francuskie,pociąć na spore kwadraty (wychodzi 8 szt),na każdy nałożyć porcję farszu,rogi ciasta zagiąć do środka tworząc kopertę. Koperty posmarować roztrzepanym jajkiem,posypać sezamem,ułożyć na blaszce wyścielonej papierem

Kolorowa kuchnia Elki
Palmiery z jabłkami + film 100

Palmiery z jabłkami to pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego, ekspresowa w przygotowaniu przekąska na każdą okazję. Palmiery są bardzo proste w przygotowaniu, udadzą się każdemu laikowi kulinarnemu .     składniki na 15 sztuk opakowanie ciasta francuskiego ( 300 g ) 1/3 szklanki cukru kryształu 1- 2 łyżki cynamonu 3 duże jabłka przepis Obrane ze skórki jabłka ścieramy na tarce dużych oczkach(...)następnie odciskamy z nadmiaru soku. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie a następnie posypujemy połową cukru i cynamonu. Na cieście równomiernie rozprowadzamy starte jabłka, posypujemy pozostałym cukrem i cynamonem. Ciasto zwijamy z obu stron wzdłuż dłuższego boku do środka. Czynność powtarzamy do momentu powstania rulonu. Powstałe w ten sposób dwa ruloniki kroimy w plastry o grubości około 1- 2 cm. Ciastka

Smakowite Dania
Cukinia w cieście francuskim - szybka i efektowna przekąska 114

Niespodziewani goście? Ja na taką okoliczność mam zawsze w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, z którego w kilka minut można wyczarować coś pysznego a jednocześnie efektownego. Tym razem postanowiłam wykorzystać cukinię, pomidory i serek kanapkowy i to połączenie okazało się strzałem w przysłowiową dziesiątkę. Nie dość, że przygotowanie zajęło mi maksymalnie 10 minut to cały talerz cukiniowych przekąsek zniknął w kilka(...)chwil. Także jeśli szukacie ciekawego pomysłu na coś pysznego na spotkanie ze znajomymi to polecam gorąco.  Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 g kremowego serka kanapkowego   1 mała cukinia  1 pomidor 100 g sera żółtego 1 jajko sól, zioła  prowansalskie Płat ciasta francuskiego dzielimy na 10 kawałków. Środek smarujemy serkiem kanapkowym i układamy pokrojoną

Cynamonowe szczęście
Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta) 245

fredde, meglio se accompagnate con una salsa alla vaniglia o più semplicemente con un tocco di zucchero a velo. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (ok. 15 sztuk) 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka 40 g orzechów 40 g rodzynek 20 g cukru trzcinowego 5 ciastek 1 łyżka masła 1 łyżka mleka 1 jajko szczypta cynamonu **** INGREDIENTI(...)cannella per circa 5 minuti, mescolando di tanto in tanto. A questo punto aggiungete le noci tritate grossolanamente e l'uvetta. Mescolate bene il tutto e lasciate a raffreddare. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy drobno pokruszone ciasteczka pozostawiając ok. 1 cm wolnego brzegu. Na ciasteczka wykładamy podsmażone jabłka. Ciasto zwijamy w rulon, pokrywamy papierem

La grande e la piccola cuoca
Słodkie co nieco na Walentynki - serce z ciasta francuskiego z kremem czekoladowo-pomarańczowym (Cuore di sfoglia con crema al c 102

Jeżeli szukacie przepisu na coś słodkiego na walentynkow ą kolację , polecam Wam prosty i niewymagający wielu przygotowań deser.  Serca z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem czekoladowo-pomarańczowym z dodatkiem likieru pomarańczowego. Taki deser powinien zachwycić Wasz ą  drug ą  po ł owk ę  ;) SKŁADNIKI  (2 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g mascarpone(...)łyżkami likieru pomarańczowego oraz otartą skórką z pomarańczy. Krem przykrywamy i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 serca, wykładamy je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Serca pieczemy ok. 5-10 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Krem czekoladowy

La grande e la piccola cuoca
Francuskie rurki z nadzieniem 206

Witajcie. Pierwszy raz robiłam rurki z ciasta francuskiego i powiem, że to fajny i szybki sposób na coś słodkiego. Można je nadziać wedle uznania - bitą śmietaną, kremem budyniowym lub gotowym nadzieniem cukierniczym. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 jajko odrobina cukru do oprószenia rurek Dodatkowo: nadzienie o smaku waniliowym Lauretta lub bita śmietana lub krem budyniowy Sposób przygotowania: 1.Ciasto pokroić(...)Dodatkowym atutem jest również to, że niezużyty krem wystarczy zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca czasu. I jeszcze jedna zaleta. Krem jest bardzo stabilny, nie rozmiękczył rurek z ciasta francuskiego, więc i następnego dnia były jak świeże po przygotowaniu - kruchutkie i chrupiące. W smaku krem jest bardzo dobry, ma przyjemną strukturę, może jednak jest odrobinę za słodki

Kuchnia domowa Ani
Francuskie rogaliki z ricottą i czekoladą (Cornetti di pasta sfoglia con ricotta e cioccolato) 147

dziel ę  si ę  z Wami moim przepisem :) Rogaliki, które przygotowałam, są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarcz ą  tylko 3 składniki: ciasto francuskie, ricotta, czekolada i w niecałe 30 minut mamy gotowe chrupiące rogaliki, które umil ą  nasze poranki.  Mi ł ego dnia ;):) SKŁADNIKI   (6 sztuk) 1 opakowanie(...)ciasta francuskiego 200 g ricotty 50 g czekolady 2-3 łyżki cukru 1-2 łyżki mleka szczypta cynamonu **** INGREDIENTI  (6 pezzi) 1 rotolo di pasta sfoglia 200 g di ricotta 50 g di cioccolato  2-3 cucchiai di zucchero 1-2 cucchiai di latte un pizzico di cannella PRZYGOTOWANIE Przygotowanie rogalików rozpoczynamy od odsączenia ricotty

La grande e la piccola cuoca
Oszukane faworki (z ciasta francuskiego) 133

roku wyjątkowo nie chce mi się robić ciężkich i ociekających tłuszczem pączków, oponek itp, więc poszłam na łatwiznę i z kawałka ciasta francuskiego nasmażyłam faworków. Zdaję sobie sprawę, że i one mają w sobie niemało kalorii, ale przynajmniej nie mam pęcherzy na palcach od uderzania wałkiem w ciasto ;) A tak serio, to zakupione jakiś czas temu ciasto było(...)Wybór pozostawiam Wam! Jeśli jednak chcecie coś tradycyjnego, to po pyszne pączki, chrusty i słodkości zapraszam TUTAJ . Jest w czym wybierać, zaręczam! Składniki na ok 30sztuk: 1 płat ciasta francuskiego Cukier puder lub zmielony cukier różany Opcjonalnie 1 żółtko i 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: Płat ciasta francuskiego (u mnie XXL) rozwijamy i radełkiem dzielimy na paski o szerokości

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z łososiem i chrzanem 58

Paszteciki z łososiem i chrzanem w cieście francuskim są nie tylko bardzo smaczne, ale również przygotowuje się je bardzo szybko. To idealna przekąska w przypadku niezapowiedzianych gości. Polecam podawać paszteciki z sałatką. Najlepiej z samym miksem sałat skropionym oliwą. Na 16 pasztecików. SKŁADNIKI 300 g surowego łososia 1 opakowanie (300 g) ciasta francuskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki chrzanu(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Łososia umyć w zimnej wodzie i odciąć skórę. Następnie przyprawić go z obu stron przyprawą do ryb i ziołami prowansalskimi. Łososia pociąć na 8 plastrów. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować całe koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Następnie przekroić je na pół pionowo tworząc dwa długie paski (patrz zdjęcia na końcu postu). Zaczynając od lewej strony położyć kawałek

Passions hobbies life
Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem 74

Szybka przekąska, wspaniale smakują z sosem czosnkowym. Składniki: ciasto francuskie mozzarella tarta szynka drobiowa – cieniutkie plastry świeży pomidor listki bazylii (opcjonalnie) sezam roztrzepane jajko sól Z ciasta francuskiego kroję paski. W szynkę zawijam pomidor, bazylię. Na połowę paska układam mozzarellę, zawiniątko z szynki, posypuję mozzarellą. Zawijam pasek, sklejam. Widelcem przyciskam brzegi. Smaruję kwadraciki roztrzepanym jajkiem, odrobinę solę, posypuję sezamem(...)Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.   Artykuł Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Palmiery - cynamonowe ciastka francuskie 140

Pomysł na najszybsze ciasteczka na świecie. Do ich przygotowania nie będziecie potrzebować masła, mąki czy jajek. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego posypać cukrem i cynamonem. Całość zrolować, pociąć na kawałki i wstawić do piekarnika. Palmiery przypadną do smaku osobom, które uwielbiają kruche, lekko cynamonowe w smaku ciasteczka. Zachęcam do pieczenia 😋 Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (375 g) 1/3 szklanki cukru(...)trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka cukru wanilinowego Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Do miski wsypać cukier (trzcinowy, wanilinowy) oraz cynamon. Wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, delikatnie rozwałkować. Posypać przygotowanym cukrem. Złożyć boki i ponownie posypać cukrem. Składać na pół tak długo, aż powstanie rulon ciasta ( spójrz na zdjęcia poniżej ; uwaga - każdorazowo należy posypać cukrową mieszanką!). Na samym końcu, ciasto delikatnie przełożyć

Ugotować
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego z migdałami 48

Proste i bardzo efektowne jabłkowe róże z ciasta francuskiego z migdałami i kwaskowatym dżemem z carnej porzeczki. Wyglądają uroczo, znikają w sekundę. W przepisie znajdziecie również zdjęcia krok po kroku z ich przygotowania. Jabłkowe róże z ciasta francuskiego z migdałami Ilość: 6 sztuk Składniki: 1 Read More Artykuł Jabłkowe róże z ciasta francuskiego z migdałami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
WARZYWNA ZAPIEKANKA FRANCUSKA 134

gotowy w 30 minut - w tym tylko 10 minut naszej pracy. Ja go nazywam obiadem z gotowców, gdyż do jego przygotowania używamy gotowej mieszanki warzyw na patelnię oraz gotowego ciasta francuskiego. Idealnie się sprawdzi, gdy nam się śpieszy i nie mamy czasu na stanie w kuchni oraz wymyślanie wykwintnych dań. Zapiekanka, mimo że wykonana z tak prostych składników, to smakuje(...)wybornie, a podany sos czosnkowy doskonale dopełnia jej smaku.  Uwielbiam takie proste, a zarazem pyszne dania ❤ Składniki: (2 porcje) 1 op. warzyw na patelnię po włosku 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz 1 łyżka oleju Sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania