Świąteczny wianuszek z burakami, fetą i sosem żurawinowym

Świąteczny wianuszek z burakami, fetą i sosem żurawinowym

Świąteczny wianuszek z burakami, fetą i sosem żurawinowym

Świeża żurawina, to jedna z moich zimowych słabości. Uwielbiam te rubinowe, kwaśne kuleczki, które można przyrządzić na ogrom sposobów i dodać do bardzo wielu potraw. Można pokryć je chrupiącą warstwą cukru i takie kandyzowane żurawinki podarować komyś w prezencie lub dekorować słodkie, świateczne wypieki. Świeża żurawina świetnie sporawdza się w farszach i nadzieniach, jak w tych pysznych i niecodziennych zimowych pierogach z dynią albo słodkim wieńcu drożdżowym z marcepanem . To niesamowicie wszechstronny ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, ciasto, ciasto francuskie, pierogi, dynia, drożdżowe, przekąski, ciasto drożdżowe, ciasto na pierogi, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pierogi z mięsem, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.