Ślimak z rodzynkami

Ślimak z rodzynkami

Ślimak z rodzynkami

Opis: Ciasto francuskie, to wspaniały produkt, dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g rodzynek 200 g zmielonego białego sera 1 jajko 4 łyżki cukru Opis przygoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka i ciasta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Anna Jankowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , francuskie, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego, ser biały, przekąska, ciasteczka, przekąski, twaróg, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, ciasta z masa, proste ciasto, jajka z farszem

Inne przepisy z Ciastka i ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.