Ślimak z rodzynkami

Ślimak z rodzynkami

Ślimak z rodzynkami

Opis: Ciasto francuskie, to wspaniały produkt, dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g rodzynek 200 g zmielonego białego sera 1 jajko 4 łyżki cukru Opis przygoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka i ciasta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Anna Jankowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , francuskie, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego, ser biały, przekąska, ciasteczka, przekąski, twaróg, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, ciasta z masa, proste ciasto, jajka z farszem

Inne przepisy z Ciastka i ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.