Przepis na : obiad
Choć do Świąt Wielkanocnych jeszcze chwila, to przepis nieco zainspirowany Mąż pewnego razu zapytał… a co by było, gdybyś do ciasta francuskiego dodała jajko? Ciasto byłoby chyba mokre…- pomyślałam, ale gdyby między ciastem a jajkiem dodać ser żółty, to taki manewr mógłby się udać. I tak powstało jajko w koszyczku. Idealne szybkie danie – wspaniałe na śniadanie, pomysł na obiad, lub przekąskę. Szybkie, tanie, z kilku składników. Bardzo polecam. Niby nic a smak mega. Składniki: ciasto fran...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...