Przepis na : obiad
Choć do Świąt Wielkanocnych jeszcze chwila, to przepis nieco zainspirowany Mąż pewnego razu zapytał… a co by było, gdybyś do ciasta francuskiego dodała jajko? Ciasto byłoby chyba mokre…- pomyślałam, ale gdyby między ciastem a jajkiem dodać ser żółty, to taki manewr mógłby się udać. I tak powstało jajko w koszyczku. Idealne szybkie danie – wspaniałe na śniadanie, pomysł na obiad, lub przekąskę. Szybkie, tanie, z kilku składników. Bardzo polecam. Niby nic a smak mega. Składniki: ciasto fran...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...