Cukiniowa tarta "z kratką" na cieście francuskim

Cukiniowa tarta

Cukiniowa tarta "z kratką" na cieście francuskim

Szybka, dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego, pożywna i bardzo smaczna tarta z moją ukochaną cukinią. Często robię ją na obiad,  ale smakuje również na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego Farsz 1 duża cukinia lub 2 mniejsze, pół paczki fety, 2-3 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 3 jajka, 2-3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pieprz. Z gotowego, schłodzonego ciasta francuskiego wykroić kwadrat,  wyłożyć nim formę na tartę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja kraina smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.