Wegetariańskie curry z kalafiorem, batatami i szpinakiem

Wegetariańskie curry z kalafiorem, batatami i szpinakiem

Wegetariańskie curry z kalafiorem, batatami i szpinakiem

Lato to idealny czas na zwiększenie ilości warzyw w naszej diecie. Moja dzisiejsza propozycja – wegetariańskie curry na bazie kalafiora, batata oraz szpinaku to świetna opcja na obiad lub ciepłą kolację.   Składniki: 450 g kalafiora, 450 g batatów, 100 g liści szpinaku, 1 puszka mleka kokosowego, 250 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżka oleju.   Kalafiora podzielić na różyczki, bataty obrać i pokroić w większą kostkę. W garnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja kraina smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.