blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ostudzone piersi z kurczaka przekroić poziomo na środku tworząc kieszeń (nie rozcinamy tylnej części). Każdą z piersi nadziać szpinakiem i mozzarellą. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na pół. Na każdej części ułożyć poziomo, na środku pierś z kurczaka, ciasto francuskie ponacinać pionowo z obu stron, tworząc paski. Każdą z piersi pozawijać(...)ciasto francuskie (piersi nie muszą być szczelnie zawinięte) i przełożyć na blaszkę. W miseczce rozbełtać jajko, dodać nieco soli i pieprzu, po czym posmarować nim ciasto francuskie. Włożyć do piekarnika na około 35 minut
Passions hobbies lifePaczuszki z ciasta francuskiego, a w nich rozpuszczony ser camembert z sosem ze świeżej żurawiny z dodatkiem aromatycznych pierników. Wykwintne danie w sam raz na kolację we dwoje przy winie. 2 sery camembert 200 g żurawiny świeżej 1/4 szklanki wina czerwonego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki soku z pomarańczy 7 lukrowanych pierników Uszatek Kopernik Toruń 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)pomarańczy. Gotować na małym ogniu, czasami mieszając, aż żurawina zacznie pękać i zacznie się rozpadać – ok 20 min. Dodać 5 pokruszonych pierników. Wymieszać i odstawić. Ciasto francuskie rozwinąć i rozciąć na pół. Na każdej połówce na środku położyć krążek serka camembert. Nałożyć sos żurawinowy i na wierzchu położyć po jednym pierniku. Zawinąć wszystko w ciasto francuskie, tworząc sakiewkę. Dobrze
https:KKuchniaMniamkiedy przesadzę z ilością, a data gwarancji się kończy, to służą mi zawsze do przygotowania ciekawych przekąsek (albo też zajadamy się nimi ja z mężem). SKŁADNIKI 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 9 parówek (u mnie Sokoliki ) 1/2 dużej czerwonej papryki ketchup 50 g startego żółtego sera suszone oregano suszona słodka papryka WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę(...)wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na niezbyt grube słupki. Każdą parówkę naciąć z jednej strony dwa razy, tworząc trzy części. Ciasto francuskie rozwinąć i przeciąć je przez środek tworząc dwa długie płaty ciasta. Układać kolejno, zachowując każdorazowo 3 cm od lewego brzegu parówkę, po bokach paprykę, wycisnąć na parówkę odrobinę ketchupu
Passions hobbies lifeBanalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem Kotlin. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;) 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sezam czarnuszka ulubiony smak ketchupu Kotlin Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski(...)chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem Kotlin. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji konkursowej #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski Tagged: ciasto francuskie , kabanosy
https:KKuchniaMniamBanalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem Kotlin. Smak dowolny, taki jaki lubicie ;) 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sezam czarnuszka ulubiony smak ketchupu Kotlin Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski(...)chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem Kotlin. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji konkursowej #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski Tagged: ciasto francuskie , kabanosy
https:KKuchniaMniamcebule 4 duże grzyby 2 łyżki masła 200 ml śmietanki 12% (do zup i sosów) 1 jajko 120 g żółtego sera 1 duży pęczek natki pietruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę do babeczek wyłożyć silikonowymi foremkami lub posmarować delikatnie pędzelkiem olejem rzepakowym. Cebule obrać(...)formie do babeczek. Powycinać nożyczkami kwadraty i wylepić nimi otwory. Z pozostałego ciasta francuskiego powycinać trójkąty i dokleić po brzegach, gdzie jest mniej ciasta. Do każdego otworu nałożyć do pełna farszu. Wystające ciasto francuskie zwilżyć pędzelkiem wodą. Formę włożyć do piekarnika i piec 15 minut. Po tym czasie tartaletki wyciągnąć, zostawić na kilka minut, aż nieco ochłodną, po czym powyciągać
Passions hobbies lifeprzepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane pomidory zawsze zwracają na siebie uwagę. Przekąski na zimno – faszerowane pomidory Koszyczki z ciasta francuskiego można podać na ciepło lub zimno. Farsz można zrobić według własnego uznania. Przekąski na ciepło – koszyczki z ciasta francuskiego Sałatka słonecznik z czipsami – robi się łatwiej niż to wygląda(...)Przekąski na zimno – sałatka słonecznik Oliwki w cieście francuskim – przystawka, której sekret tkwi w warkoczu. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam przekąski na wykałaczkach. Przekąski na ciepło – oliwki w cieście francuskim Pasta łososiowa na krakersach – przekąska w sam raz na raz. Przekąski na zimno – łosoś na krakersach Mini pizze z cukinii – propozycja szczególnie
Mama z miastaZawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą to świetny pomysł na szybką kolację na ciepło lub imprezową przekąskę. Ja zawsze podaje je z domowym sosem czosnkowym, świetnie smakują również z ketchupem. Proste i tanie danie z łatwo dostępnych składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram pieczarek 1 mała cebula lub pół dużej 3-4 łyżki gęstej śmietany(...)rulon ciasta francuskiego 1 małe jajko 1 kulka mozzarelli 2-3 garście drobno startego sera żółtego sól oraz pieprz do smaku olej lub oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę. Umyte pieczarki kroimy drobną kostkę lub cienkie półplasterki. Ser żółty ścieramy na drobnych oczach tarki a mozzarellę kroimy w paseczki. na oleju/oliwie podsmażamy cebulę, gdy się
Blog kulinarny S9.PLBardzo prosta i miła dla oka przekąska z ciasta francuskiego. Jedyny minus? Jak dla mnie – przez salami – ciut za tłusta. Za to panom smakowało;) Na 8 sztuk: op. ciasta francuskiego plasterki salami – u mnie po 5-6 sztuk na porcję kilka plastrów sera żółtego Ser żółty kroimy na około 0,5-1 cm paski. Ciasto francuskie rozwijamy(...)pasku, mniej więcej w połowie wysokości, rozkładamy plasterki salami w taki sposób, by lekko na siebie zachodziły – krawędzie pozostawiamy puste. Następnie na spód salami kładziemy paseczki żółtego sera. Ciasto francuskie zawijamy od dołu na salami (przykrywając nim tym samym ser żółty) i lekko dociskami. Rolujemy. Gotowe „róże” układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika
Smaki Na TalerzuPyszne i banalnie proste ekspresowe zapiekanki z ciasta francuskiego. Danie które czyści lodówkę z końcówek. Smakują wyśmienicie w różnych wariantach smakowych. IdealnE na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 1 kulka mozzarelli kilka plasterków sera żółtego kilka plasterków ulubionej wędliny garść ciemnych oliwek cebulka prażona sos barbecue lub ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)plasterki. każdy prostokąt ciasta smarujemy sosem BBQ lub ulubionym ketchupem i układamy nasze dodatki. gotowe zapiekanki przekładamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekanki pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią. Podajemy z ketchupem lub domowym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ekspresowe zapiekanki z ciasta francuskiego first appeared on Blog
Blog kulinarny S9.PLPyszna , lekko kremowa tarta z jabłkami, w sam raz na pochmurne mgliste styczniowe wieczory. A już z filiżanką aromatycznej kawy nic więcej nie trzeba:) składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5-6 jabłek najlepiej z czerwoną skórką 6 łyżek cukru pudru sok z cytryny krem: 5 łyżek mąki 50 g cukru ( ok 3 łyżki) 250 ml śmietany kremówki 2 jaja oraz(...)łyżek sklarowanego masła Naczynie na tartę wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Podpiec ok 15 min w 200 st C Resztę ciasta francuskiego pociąć na małe paski ok 1,5 cm. Jabłka umyć ( nie obierać), pociąć na bardzo cienkie półplasterki tak, by skórka była na jednym brzegu. Zagotować 300 ml wody z cukrem i sokiem z cytryny. Do wrzącego syropu
Z MarcepanemZapraszam na szybkie w przygotowaniu parówki na ciepło w cieście francuskim. Mogą one być fajną przekąską lub obiadem, gdy podamy je z zupą kremem. Świetnie smakują posypane sezamem Helio. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 10 parówek (ja miałam o zawartości mięsa 93%) 1 jajko sól sezam Helio Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy je nożem(...)paski. Parówki zawijamy w paski ciasta francuskiego (paski ciasta powinny trochę zachodzić na siebie). Układamy parówki w cieście na blaszce. Smarujemy jajkiem oraz posypujemy solą i sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni
słodkie i nie tylko historie kulinarneZapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim to prosty i smaczny przepis na szybką kolację bądź przystawkę. Smakują wyśmienicie lekko skropione oliwą z oliwek lub podane z sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 150 gram mozzarelli ( u mnie 1 i 1/2 kulki) dwie garści pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 opakowanie szynki ulubionej dojrzewającej ( u mnie prosciutto(...)świeże listki bazylii sos pomidorowy/ketchup do posmarowania ciasta francuskiego opcjonalnie oliwa z oliwek do skropienia gotowych zapiekanek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mozzarellę kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach, pomidorki przekrawamy na pół, rozdrabniamy plastry szynki na mniejsze kawałki, rozwinięty rulon ciasta francuskiego kroimy na prostokąty, smarujemy sosem pomidorowym/ketchupem, układamy mozzarellę, pomidorki, szynkę oraz liście bazylii, gotowe
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: ciasto francuskie 1 rolka, truskawki świeże lub odmrożone 25 dag, twaróg śmietankowy 50 dag, cukier puder 3 łyżki, jajka 1 sztuka "L", mąka ziemniaczana 2 łyżki, aromat migdałowy 3 krople Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić na połówki, jeśli są mrożone to trzeba na sitku odmrozić, z kompotu odsączyć dobrze z soku. Twaróg śmietankowy (nie trzeba mielić) łyżką dobrze utrzeć(...)cukrem, jajkiem, mąką ziemniaczaną, aromatem migdałowym. Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, na środku rozsmarować twaróg, na wierzchu rozłożyć truskawki. Brzegi ciasta wywinąć na ser zostawiając z 4 cm nie zakryte, ciasto posmarować zimną wodą. Piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić na blaszce - pyszne, łatwe, szybkie ciasto francuskie
W Mojej Kuchni LubięDelikatny gulasz cielęcy z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim, n iby zwykłe danie, a jakże zaskakujące smakiem i wyglądem. Może być świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny a podany w pojedynczych kokilkach zyskuje bardziej elegancki wygląd. **** Lo spezzatino di vitello con funghi champignon in gabbia di pasta sfoglia, è un piatto semplice ma allo stesso tempo sorprendente(...)pirofile monoporzione, che conferiscono un aspetto più invitante e raffinato. SKŁADNIKI 400 g cielęciny 400 g pieczarek 40 g m ą ki pszennej 150 ml bulionu warzywnego 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 gałązka rozmarynu 2-3 gałązki natki pietruszki oliwa z oliwek s ó l, pieprz 1 żółtko 1 łyżeczka mleka 1 łyżka
La grande e la piccola cuoca