Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką to idealna, wręcz wymarzona przekąska na przyjęcie. Szczególnie sprawdzi się na domówkach, kiedy jedzenie znika w mig. Przygotowanie mini pizzerek z ciasta francuskiego jest bardzo szybkie i proste. Moje ulubione składniki, które dodaje do pizzerinek to szynka, ser, pieczarki oraz czerwona cebula. Zdarza mi się także używać do nich mozzarelli, oliwek czy pomidorków(...)koktajlowych. Przed nałożeniem składników, smaruje kawałki ciasta francuskiego ketchupem (także domowym ketchupem z dyni i papryki ), dzięki temu są niezwykle aromatyczne. Niżej podaję Wam przepis na moją ulubioną wersję pizzerinek Zobacz też: Pizzerinki czyli mini pizze Quesadilla z kurczakiem Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego
Kuchnia BazyliiCiasto francuskie przeważnie kupuję gotowe. Zwracam uwagę, aby było z masłem a nie z innymi tłuszczami. Można oczywiście samemu przygotować ciasto francuskie, ale na to potrzeba trochę czasu, chyba że przygotujemy ciasto francuskie według starego przepisu . A gdy już mamy ciasto francuskie, to proponuję zrobić tartę z kukurydzą. Kukurydzę obrać z liści, przyciąć końcówkę i wierzchołek. Włożyć do gotującej się(...)musztardę, śmietanę i ser, wymieszać. Formę do tary posmarować masłem, wyłożyć ciastem francuskim. Na cieście ułożyć farsz kukurydziany. Polać polewą z jajek i sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 – 25 minut. Można podawać na ciepło i zimno. 2 arkusze ciasta francuskiego, 2 - 3 kolby kukurydzy (może być również kukurydza z puszki), 1 duża czerwona papryka
królestwo garówpieczarkami to świetna przekąska na każdą imprezę. Lista składników niezbędnych do przygotowania tych pysznych przekąsek wcale nie jest długa a proces przygotowania naprawdę prosty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Należy zakupić ciasto francuskie, kiszoną kapustę, marchewkę, pietruszkę pieczarki oraz cebulę. Ciasto francuskie nadziewamy farszem, który przygotowujemy z pozostałych składników. Należy pamiętać, by farsz był dobrze przyprawiony, wówczas koperty będą smaczniejsze. Ciasto francuskie(...)przepuścić przez maszynkę o dużych oczkach. Płat ciasta francuskiego podzielić na kwadraty. Na długość podzieliłam je na 4 części i na szerokość wykrawałam kwadraciki do momentu skończenia ciasta. Na każdy kawałek ciasta francuskiego nałożyć porcję nadzienia. Dwa przeciwległe boki zlepić ze sobą tworzyć tak zwaną kopertę. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wysmarować żółtkiem. Następnie posypać czarnuszką. Blaszkę
Przepiski.plFantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się(...)błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 1 banan 1/2 małego granatu 4-5 łyżek musu kokosowego BIO Foods by Ann Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na małe prostokąty o wielkości około
Kuchnia MagdaLenyWitam serdecznie, dzisiaj przepis na faworki z ciasta francuskiego. Faworki są pieczone, czas przygotowania to około 2 minut + pieczenie, no i zakup ciasta francuskiego (chyba że zrobimy ciasto sami). Faworki są chrupkie, słodkie i smaczne. Do przygotowania będziemy potrzebowali: ciasto francuskie cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Faworki z ciasta francuskiego Przygotowanie: Rolkę ciasta francuskiego(...)Blachę z faworkami wstawiam do nagrzanego do 200°C, na środkową półkę i piekę około 11 minut, tak żeby faworki się zrumieniły. Upieczone faworki oprószam cukrem pudrem. Faworki z ciasta francuskiego są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujemieszkania :). Nie przedłużając chciałam Wam dzisiaj zaproponować szybkie, ale jakże efektowne danie, które zachwyci nie jedno podniebienie. Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami zawinięta w ciasto francuskie wychodzi soczysta, delikatna i bardzo smaczna. Dodajmy do tego pieczone ziemniaczki oraz ulubioną sałatkę i obiad gotowy. Zapraszam do sprawdzenia przepisu w swojej(...)kuchni Przygotowanie #1 Przygotowanie #2 Przygotowanie #3 Pierś z kurczaka w cieście francuskim Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Składniki Farsz: -300 g pieczarek -1 nieduża cebula -sól, pieprz -masło lub olej Dodatkowo: -4 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka -2 opakowania ciasta francuskiego -1 roztrzepane
Marta GotujeŚlimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to szybka i smaczna przekąska, nie tylko na imprezę :) Można śmiało je brać również zamiast drugiego śniadania do szkoły lub pracy. Ślimaczki z ciasta francuskiego Uwielbiam takie proste i szybkie dani The post Ślimaczki z ciasta francuskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeProponuję dziś do przyrządzenia pyszne danie z ciasta francuskiego , z kurczakiem i warzywami, sycące i aromatyczne , w sam raz na zimową porę . Do tego przepisu potrzebujemy dwa opakowania ciasta francuskiego . Jedno opakowanie jest na dwa warkocze czyli dwie porcje. Zaplatanie nie jest takie trudne, dokładnie jest przedstawione na filmiku . Danie to pierwszy raz jadłam "będąc w gościach(...)tego czasu to danie bardzo często pojawia się na naszym stole. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4 osób): ok. 500 g piersi z kurczaka (lub jedna podwójna) 2 opakowania ciasta francuskiego XXL 50-25 cm 375 g 500 g pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 1 papryka 1 jajko 1 cebula ketchup kawałek żółtego sera do starcia łyżeczka masła oliwa sól
Kawa z mlekiemZawsze gdy tylko pada hasło „imprezowa przekąska”, moją odpowiedzią zwrotną jest: ciasto francuskie i ketchup. Te dwa produkty świetnie się uzupełniają i są doskonałą i smaczną bazą do przygotowania przeróżnych smakołyków. Dziś zapraszam na pyszne pizze na francuskim cieście:) Tuńczyk lubi kukurydzę, dziś więc takie właśnie zestawienie. Nie byłoby też pizzy bez sera – ja wykorzystałam(...)przygotuje będzie zadowolony, dlatego polecam je Wam na zbliżające się okazje: Mikołajki, Sylwestra czy bezokazyjne spotkania rodzinne lub w gronie znajomych:) Na 12-16 porcji: 2 op. ciasta francuskiego 1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 1/2 puszki kukurydzy pęczek szczypiorku gęsta, kwaśna śmietana 18% około 100 g sera cheddar kilka garści tartej mozzarelli sól, pieprz Ciasto francuskie rozwijamy
Smaki Na Talerzuzapiekance niepowtarzalnego smaku. Jeżeli lubicie, to ser owczy można zastąpić kozim. Następną warstwę stanowią tłuczone ziemniaki z dodatkiem gałki muszkatołowej i świeżego koperku. Na samej górze mamy kratę z ciasta francuskiego posmarowaną rozbełtanym jajkiem z ziołami i przyprawami. U mnie dodatkowo liście z ciasta francuskiego, bo nadały mojej zapiekance ładnego, jesiennego wyglądu. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 1 łyżka masła(...)wołowego 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 160 g sera owczego 1 jajko 1/2 opakowania ciasta francuskiego sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Ziemniaki obrać, przekroić na pół, przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i włączyć palnik. Ugotowane ziemniaki odcedzić z wody, dodać masło
Passions hobbies lifeprzystąpiłam do dzieła! Pierwsze wyszły pyszne, ale nie były tak dopieszczone jak bym tego chciała. Kolejne już były IDEALNE! I właśnie takim idealnym przepisem z Wami się dzielę! Kruche ciasto francuskie wypełnione po brzegi fantastycznym jajecznym kremem z odrobiną cynamonu wprost rozpływają się w ustach! Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będziecie zachwyceni tak jak my! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie(...)skórka z cytryny * cynamon – 0,5 łyżeczki * mąka pszenna – 25 g * cukier drobny – 120 g * woda – 70 ml * żółtko – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy masłem po całości, posypujemy cukrem trzcinowym, p onownie zwijamy i wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki. Do 3/4 mleka dodajemy skórkę cytrynową i cynamon, gotujemy, w reszcie
Ostra na Słodkonaleśnikami, na chlebku czy nawet przygotowałam z nim deser. Jeźeli ktoś lubi herbatę osłodzoną miodem, należy pamiętać, by nie dodawać go do wrzątku, gdyż straci swoje właściwości. 1 op. ciasta francuskiego xxl (lub 2 mniejsze opakowania) 100 g masła 1/2 – 2/3 szkl. cukru pudru 1 jajko 100-110 g mielonych orzechów dodatkowo: miód Manuka MGO 100+ Nektarowy Miękkie masło(...)ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy mielone orzechy. Ciasto francuskie rozwijamy. Rozprowadzamy na nim masę orzechową. Ciasto francuskie składamy na pół (lub przykrywamy je drugim ciastem, jeżeli mamy 2 opakowania), lekko dociskamy i kroimy na około 2-2,5 cm pasy. Pasy z ciasta francuskiego składamy w harmonijkę na kształt choinki. Powstałą
Smaki Na TalerzuGofry z ciasta francuskiego spokojnie można by nazwać „goframi dla leniwych”. Nie ma przy nich zbyt dużo roboty, a smakują wyśmienicie. Dla mnie to, że wyszły tak dobre, to była podwójna radość. Już od kilku dni chciało mi się czegoś z ciasta francuskiego, ale przy braku piekarnika nie było o tym mowy…. a tu się okazało(...)zrobić. Nikt mi jednak tego mówić nie musiał, bo sama pomyślałam o tym samym Składniki na 8 gofrów: 5 dużych jabłek 1 łyżka masła szczypta cynamonu 2 op. ciasta francuskiego Krem: 2 żółtka (z wcześniej sparzonych jaj) 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone maliny, borówki amerykańskie, banany lub dowolne drobne owoce do podania Obrane jabłka ścieramy na dużych oczkach
Smaki Na TalerzuChrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką , posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku odwiedzin niespodziewanych gości. Ponieważ paczuszki znikają z talerza, nim zdążą dobrze ostygnąć, piekę dwie blachy (czyli z dwóch opakowań gotowego ciasta francuskiego). Pamiętajcie, że najlepsze ciasto francuskie to te na maśle. Czytaj więcej: Koperty(...)ciasta francuskiego z borówkami i limonką The post Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja