ciasto francuskie - 6636 przepisów (strona:4/443)

Pizza na cieście francuskim 60

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szt. małych pieczarek 0,5 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki ketchupu pikantnego 10 plasterków salami Ser mozzarella (1 szt.) 5 szt. pomidorków koktajlowych Oregano, bazylia Przepis: Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty

Emcia Pichci
Cynamonowe palmiers, czyli karmelizowane ciasto francuskie 128

lada moment, a Wy nie macie pomysłu na poczęstunek do kawy? A może najzwyczajniej nie wyrobiliście się z czasem i deser poszedł w odstawkę? Nic straconego - palmiers, czyli karmelizowane ciasto francuskie przyrządzicie szybko i bez wysiłku. Wystarczy 20 minut w kuchni, by cieszyć się cudownym karmelowym zapachem tych kruchych i słodkich ciastek.  Potrzebne nam: - opakowanie ciasta francuskiego - drobny cukier

W poszukiwaniu inspiracji
Szparagi w cieście francuskim 97

Sezon na szparagi ciągle trwa, dlatego proponuję proste danie z nimi w roli głównej właśnie. składniki : płat ciasta francuskiego szparagi, u mnie białe kilka plastrów sera żółtego i  chudej szynki koperek, sól Przygotowanie : Rozmrożony płat ciasta można lekko rozwałkować podsypując mąką i podzielić na takie kawałki, by można było swobodnie zawinąć w nie plaster sera lub szynki  Szparagi

Proste Potrawy
Ciasto francuskie ze szpinakiem 79

opakowanie ciasta francuskiego 1/2 słoiczka (220g)  szpinaku z czosnkiem firmy Krokus 4 łyżki serka mascarpone 1 jajko Przepis: Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy nadzienie wzdłuż krótszego boku i zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony

Emcia Pichci
Parówki w cieście francuskim 87

Jeśli wolicie wersję na bogato to można parówkę na początku owinąć w ser a potem w ciasto;) Przepis nie wymaga wielkich inwestycji $:) Składniki : Parówki np berlinki z biedronki op. ciasta francuskiego z biedronki jajko przyprawa gyros Przygotowanie: Rozkłócić jajko ;) Parówki tniemy na polowe. Owijamy parówki w ciasto, które nacinamy następnie smarujemy jajkiem oraz posypujemy przyprawami.  Pieczemy ok 15 minut

QuchniaKaroli
Ciasto francuskie 33

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta przygotowanego z mąki i dużej ilości masła. Cechą charakterystyczną tego ciasta jest jego struktura, złożona z kilku warstw. Ciasto idealnie sprawdza się zarówno w słodkich jak i wytrawnych wypiekach. Przyznam, iż przez długi okres czasu używałam tylko i wyłącznie kupnego ciasta francuskiego. Nie było to bynajmniej spowodowane stopniem trudności związanym ze zrobieniem ciasta francuskiego(...)centymetrów po czym złożyć na trzy. Ciasto włożyć do lodówki na 30 minut . Po wyjęciu z lodówki ponownie ciasto rozwałkować na grubość 2-ch centymetrów, złożyć na trzy i włożyć do lodówki na 30 minut. Powtórzyć tę czynność łącznie cztery razy. Ciasto przetrzymywać do kilku dni w lodówce lub zamrozić. Domowe ciasto francuskie Warto wiedzieć robiąc ciasto francuskie. Wałkowałam ciasto

MeCooks
Wiśniowa rolada na cieście francuskim 67

Jeśli chcecie zrobić słodkie ciasto do kawy i ma być ono proste i pyszne, to zdecydujcie się na użycie ciasta francuskiego jako podstawy ciasta. Wiśniowa rolada na cieście francuskim Ciasto francuskie ze sklepowej półki jest wybawieniem dla niejednej domowej kucharki. Nie zawsze trzeba się namęczyć i piec godzinami aby ciasto było smaczne. Ciasto francuskie z owocami komponuje się bardzo fajnie(...)wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na roladę owocową na cieście francuskim. 1 opakowanie ciasta francuskiego (27,5 dkg) 1 jajko 70 dkg wiśni 4 łyżki cukru kryształu 5 łyżek mąki migdałowej 5 łyżek grysiku Wiśniowa rolada na cieście francuskim

mecooks
Pizza na francuskim cieście 73

Utarło się, że pizza jest na cieście drożdżowym. Ale ja dziś zrobiłam pizzę na cieście francuskim. Jest to taka moja wariacja pizzy ale smaczna wariacja. Jak widać nie zawsze smacznie musi być tradycyjnie. A do pizzy użyłam prażonej cebulki i czarnego sezamu, które mam dzięki uprzejmości firmy Skworcu. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciasto francuskie z pasztecikiem sojowym 84

Składniki: 1/2 gotowego ciasta francuskiego 110 g pasztetu sojowego 1 jajko ok. 2 łyżki kminku całego Przepis: Ciasto francuskie rozwijamy. Ok. 1 cm od krótszego brzegu ciasta, nakładamy warstwę pasztetu. Następnie zawijamy ciasto w rulonik lekko go przygniatając i za pomocą noża odcinamy rulonik od reszty ciasta. Czynność powtarzamy aż skończą nam się składniki. Następnie kroimy rulon na mniejsze części

Emcia Pichci
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 83

Składniki:  2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA  cukinia  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem  2 szczypty suszonego oregano  2 szczypty soli morskiej  Przygotowanie:  Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 210 stopni, blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego; smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą czosnkową, nakłuwamy widelcem

Moja smaczna kuchnia
Wyrolowane smaczki - ciasto francuskie nadziewane warzywami i szynką Serrano 108

blachy.     Przygotowanie: Szpinak umyć, dokładnie osuszyć na sicie i papierowym ręczniku. Bakłażana pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plastry, opiec z obydwu stron na patelni grillowej, wystudzić. Płaty ciasta francuskie rozłożyć na desce, lekko rozmrozić żeby ciasto stało się plastyczne. Serek wymieszać z żółtkami, doprawić pieprzem, z uwagi na dodanie szynki Serrano nie trzeba solić. Ciasto posmarować masą serową

SzczyptaSmaQ
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 69

Składniki:  2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA  cukinia  1/4 czerwonej cebuli  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem  2 szczypty soli morskiej  Przygotowanie:  Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 210 stopni, blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego; smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą czosnkową, nakłuwamy widelcem, układamy

Moja smaczna kuchnia
Rożki francuskie w 15 minut 55

Rożki francuskie w 15 minut. Rożki francuskie z jabłkami. Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami. Mój ulubiony sposób na gotowe ciasto francuskie to rożki z owocami. Błyskawiczny sposób na ciasto francuskie na słodko jest z owocami. To najszybsze ciastko z owocami, jeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie. Ja zawsze mam ciasto francuskie w lodówce, w Niemczech ciasto francuskie pakowane(...)jest po 2 sztuki więc albo robię 12 rożków francuskich na raz, albo zostawiam i mam na następny raz i piekę np. Oponki , błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego, Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ekspresowe całuski z ciasta francuskiego , czy robię jabłka w cieście francuskim . Wróćmy do naszych rożków, nadzienie w tych rożkach jest klasyczne, z jabłek z nutą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami 133

Składniki : 20 dag pieczarek płat ciasta francuskiego 1 cebula rukola ser żółty, tyle, by przykryć nim całe ciasto 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić drobno i przesmażyć na oleju z pokrojoną cebulą Płat ciasta rozmrozić i posmarować roztrzepanym jajkiem Położyć pieczarki, rukolę i plastry żółtego sera Zwijać ciasto ostrożnie ( lekko ściskając, by w trakcie pieczenia się nie rozpadły), posmarować roztrzepanym

Proste Potrawy
Ciasto francuskie z szynką i serem 145

Wariacji na temat ciasta francuskiego ciąg dalszy... Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów szynki drobiowej 1 jajko Przepis: Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta

Emcia Pichci