Przepis na : deser
Napoleonka to jedno z pyszniejszych ciast przygotowywanych na cieście francuskim z aksamitnym kremem budyniowym. Przygotowanie kremu budyniowego nie wymaga od nas używania miksera. Zobaczcie jak krok po kroku przygotować domową wersję Napoleonki. Znanych jest wiele różnych rodzai napoleonek, możemy spotkać Napoleonkę na kruchym spodzie, albo napoleonkę na cieście filo. Jednak moim zdaniem najbardziej znana jest wersja na cieście francuskim. Możecie je przygotować w domu. Robi się je bardzo łatwo, albo skorzystać ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...