Przepis na : obiad
Pierś z kurczaka w cieście francuskim to bardzo szybkie, soczyste i efektowne danie. Mięso upieczone w ten sposób jest niezwykle miękkie i delikatne. Spróbujcie Składniki (na 2 porcje): – 2 filety z piersi kurczaka (pojedyncze) – 1 op ciasta francuskiego – 5-6 pieczarek – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 łyżki ulubionej musztardy (u mnie rosyjska) – 1 jajko (do posmarowania „warkoczy”) – ulubione ziarna do posypania (u mnie czarnuszka) – sól... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...