Francuskie buraczki z sosem aioli
Francuskie buraczki z sosem aioli
Pyszna przystawka, mimo iż wygląda jak pieczarki.:) Pomysł na buraka karmelizowanego w miodzie, podanego na cieście francuskim. SKŁADNIKI: - 2 średnie buraczki - 1 gotowiec - ciasta francuskiego - 4 łyżki miodu - 2 łyżki octu balsamicznego Sos aioli : - główka czosnku - 1/2 szklanki majonezu - pół cytryny - łyżeczka cukru Kroimy buraczki na półtalarki - w miarę cienkie. W szklance rozrabiamy ocet balsamiczny i miód, dodajemy pół szklanki wody - zalewamy w brytfannie pokrojone przez nas b... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu dlaSmaQ
Autor
Kaja Lelonek-Laber
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraczki, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto, sosy, majonez, przystawki, burak, buraki, pieczarki, pieczarki w cieście, ciasto z bezami, pyszne ciasto, pieczarki w sosie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pieczone buraki, pieczony burak
Inne przepisy z dlaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję