Zapiekana feta w cieście francuskim & Lekka sałatka z rukolą

Zapiekana feta w cieście francuskim & Lekka sałatka z rukolą

  Zapiekana feta w cieście francuskim z sezamem i miodem & Lekka sałatka z rukolą. Jeżeli jesteście fanami lekkiej kuchni śródziemnomorskiej to mogę dać Wam gwarancję, że ten przepis Wam zasmakuje. Pyszna grecka feta, chrupiące ciasto francuskie z nutą sezamu i miodem, a do tego wyrazista i lekka sałatka z rukolą. Pycha! WSKAZÓWKI: Podczas przygotowania tego przepisu towarzyszył mi mały nóż do pomidorów z ząbkowaną krawędzią od Victorinox , któremu niestraszne są też inne produkty. Jest uniwersalny,...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.