chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:260/356)

PASTA JAJECZNO-SEROWA Z GORGONZOLI I MASCARPONE do chleba 176

PASTA JAJECZNO-SEROWA (GORGONZOLA-MASCARPONE) do chleba Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Zainspirujcie się! ;) Pasta serowa z gorgonzoli i mascarpone to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych okładów kanapkowych. Doskonała nie tylko jako dodatek do śniadania lub kolacji. Podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, do tego serowa pasta, świeże zioła i sezonowe owoce - no idealne(...)sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Starty ser pleśniowy ucieramy z masłem, następnie z jajkami, serkiem mascarpone, musztardą i śmietaną. Na koniec dodajemy posiekane kapary i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pastą smarujemy podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, dekorujemy świeżymi ziołami i ewentualnie sezonowymi owocami

Moja Książka Kucharska
Chleb ze szpinakiem II 118

Teraz pyszny zielony (no może nie aż tak do końca zielony) szpinakowy chlebek. Kiedyś robiłem już szpinakowy (ale inny, z maszyny) i Karolina mówiła, że to jej ulubiony chleb :) To pomyślałem, że jakąś nową wersję zrobię, a niech dziewczyna ma i się cieszy. A teraz oczywiście Magda to przeczyta i da mi w łeb :) Eeehh, ja to mam ciężkie życie(...)już się wszystko rozmrozi/rozpuści to wyłączamy gaz i niech szpinak stygnie. A jak trochę przestygnie to wrzucamy go do dużej miski i dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz pieczarek. Mieszamy 20 minut. Ciasto pewnie będzie dość lepiące. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę żeby wyrosło. Potem moczymy dłonie (żeby ciasto się nie lepiło), wygniatamy ponownie przez kilka sekund i przekładamy

Marder&Marder Manufacture
Bułeczki drożdżowe z grzybami 158

Witam serdecznie Byłam ostatnio na grzybach i muszę przyznać, że udało mi się zebrać ich całkiem sporo więc pomyślałam, że przygotuję bułeczki drożdżowe z grzybami. Może

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Muffiny cynamonowe pachnące mandarynką czyli poWeekendowe Łakocie odc.160 159

Ostatnio niezbyt często piekę muffinki. Kiedyś robiłam to nagminnie. Chyba powinnam powrócić do tego zwyczaju przecież to szybki patent na smaczne ciastka! Łatwe w przygotowaniu jak

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kopytka buraczane z sosem chrzanowym 160

Macie swoje ulubione, ukochane warzywa? ja w zależności od pory roku pożeram szparagi, piekę marchewki, robię ciastka z dyni. Każda pora ma swój kolor ale na

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczona dynia, jablko, papryka i ryz z soczewica 164

Córcia się wścieka ponieważ co i rusz przygotowuję obiady z papryką, jednym z niewielu warzyw, których nie lubi. Ja niestety nie potrafię się oprzeć ich kolorom

Dzieje kuchennej Wiewióry
Piernik kawowy czyli poWeekendowe Łakocie odc.105 187

Zaskoczył mnie nocny deszcz walący o szybę, obudziłam się nie wiedząc co się dzieje, wszystko trzęsło mi się w środku. Kaszlące dziecko zawtórowało deszczowi. Znów zrobiło

Dzieje kuchennej Wiewióry
BUŁKI GRAHAMKI- NAJLEPSZE 160

Pyszne puszyste bułeczki orkiszowe, świetnie sprawdzą się na śniadanie, na kolację, a także na obiad, jako dodatek do zup lub domowych burgerów. Jako urozmaicenie naszych codziennych chlebów na zakwasie, co jakiś czas pojawiają się kolejne bułki. Bywa, że wracam do starych przepisów, ale bywa i tak, że tworzę coś nowego. Ostatnio naszło mnie na bułki z dodatkiem mąki pełnoziarnistej(...)minut. W misie miksera umieścić pozostałe składniki, tj. resztę mąk, oliwę, sól oraz otręby. Wlać resztę ciepłej wody oraz dodać zaczyn. Całość dokładnie wymieszać. Ja nie wyrabiam długo, mieszam tylko do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie dosypać ewentualnie trochę więcej mąki. Generalnie ciasto nie powinno być bardzo gęste, powinno się lekko kleić. Ja jak dotychczas nigdy nie dosypywałam

Smaczne Zdrowe
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK 138

Za oknami wiosna, a święta już za niedługo ..  Ale ten czas leci ! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek

Marcepanowa kuchnia
Skandynawskie ciasto imbirowe na melasie czyli poWeekendowe Lakocie odc.149 159

To już pewnie ostatni post w tym roku, który będzie pachniał korzennie i zimowo.  Bajecznie wilgotne, słodkie i nasycone smakami. Melasa i imbir...  Receptura

Dzieje kuchennej Wiewióry
Likier o smaku karmelowym 128

Pamiętacie nasz przepis na likier o smaku orzechów laskowych ? Wyszedł tak dobry, że na podobnej zasadzie postanowiliśmy zrobić jeszcze dwa kolejne: ten właśnie o smaku karmelowym

Marder&Marder Manufacture
Placuszki orkiszowe, serkiem wiejskim, pieczarkami i pomidorem 157

Weekend pachnie świętami. Wiem, że to jeszcze prawie miesiąc ale zachciało mi się kapusty z grzybami i piernika, no i aromat mandarynek, który towarzyszy całymi dniami

Dzieje kuchennej Wiewióry
P... Pierogi! (i polska impreza!) 177

Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą Maggi. Dokładnie mieszamy. Ciasto  : 1.      Dosłownie leciutko podgrzewamy mleko w garnku. Dodajemy ciepłą wodę i mieszamy. 2.      Wysypyjemy mąkę na stolnicę. 3.      Dodajemy szczyptę soli. 4.      Palcem należy zrobić wgłębienie, dodać olej oraz mleko z wodą(...)nogach i miałam 20minut na prysznic i przygotowanie przekąsek, miny gości naprawdę wynagradzają wszystko ! A co wtedy, kiedy zostanie Wam trochę farszu ? Mój teść jadł go z… chlebem i bardzo chwalił sobie smak ! Można też z kolei nagrzać piekarnik, do naczynia żaroodpornego wrzucić farsz, przykryć ziemniakami i serem i zapiekać. Mini gratin a’la pierogi ruskie

Kitchens Alphabet
Ser cytrynowy 114

Witajcie w nowym roku! Udał się Sylwester? Mamy nadzieję, że tak. Nasz jak zawsze był doskonały, taki jak byśmy chcieli żeby był :) Bo w sumie my

Marder&Marder Manufacture
Samosa - pyszne pierożki po raz drugi 151

mąki wlać bardzo powoli wrzącą osoloną wodę i dokładnie wymieszać. Kiedy przestygnie dodać rozmącone jajko i olej, ponownie rozmieszać i wyrobić elastyczne ciasto (ręcznie, mikserem lub w maszynie do chleba). Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na około 30 minut. Ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować na grubość około 0.7 do 1 milimetra podsypując mąką(...)tarce o grubych oczkach marchewkę i pokrojone w bardzo małą kostkę oba rodzaje papryki. Smażyć kolejne 3-4 minuty.  Dodać podsmażone wcześniej mięso, rozgniecionego batata, przyprawy stale mieszają smażyć po kolejne 2-3 minuty, po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.   Przygotowanie i lepienie samosa    Ciasto ponownie zagnieść, podzielić na mniejsze części a następnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta Jajeczna z serkiem topionym 130

złotych) dostajemy kubeczek czegoś, co według producentów powinno nam zapewnić pożywny, pełnowartościowy posiłek. W praktyce okazuję się jednak że pasta ta ledwo wystarcza na jedną czy też dwie kromki chleba co myślę większości z nas zdecydowanie nie wystarcza do sytości. Żeby się najeść należałoby więc wydać 6-8 zł co już nie jest takie tanie ani wygodne. Postanowiłem więc przedstawić(...)Obrane jajka wrzucamy do miski, dodajemy serek, margarynę i przyprawy a następnie całość ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita pasta. Dodajemy pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę lub szczypiorek i mieszamy. Otrzymaliśmy w ten sposób naturalny sycący produkt pełen protein, który z pewnością przebija jakością i smakiem ten kupny. Mi osobiście podana ilość składników wystarczyła na dwie porcje kanapek. Pasta jajeczna

Tanie przepisy studenckie

Proponowane wyszukiwania