W nowy rok z nowym zakwasem

W nowy rok z nowym zakwasem

W nowy rok z nowym zakwasem

Robienie zakwasu to z mojej perspektywy jedno z prostszych zadań okołokulinarnych. Rok temu podjęłam się tego po raz pierwszy i udało się bez problemu. Po jakimś czasie jednak straciłam cierpliwość do ciągłego dokarmiania i pozbyłam się go na kilka miesięcy. Teraz zaczynam ponownie, bo wróciła mi chęć na domowe pieczywo.Niezdecydowanych i lękających się, chciałabym uspokoić, że to naprawdę nie jest żadna magia. Mąka i woda, 5 sekund mieszania, reszta robi się sama. Jedyne co ważne to konsekwencja i systematyczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, pieczywo, domowe pieczywo, chleb, chleb na zakwasie, chleb razowy, chleb mieszany, bez pieczenia

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.