buraczki czerwone - 1409 przepisów (strona:17/94)

Smaczny rosół z gęsi 227

około półtora godziny- bez przykrycia, szumujemy wywar Po tym czasie dodajemy przyprawy i włoszczyznę, dogotowujemy jeszcze około 50-60 min W tym momencie możemy dodać do rosołu mały kawałek czerwonego buraczka, wygotuje się i rosół przybierze piękny żółty kolor ( należy pamiętać, by po ugotowaniu rosołu, buraczek wyjąć, papryczkę również !) Doprawić pieprzem, solą Jeśli lubimy rosół w wersji ostrej to dodajmy

Proste Potrawy
Gulasz drobiowy 463

oraz keczup  Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku, jeśli lubimy możemy już po ugotowaniu gulaszu dodać 2-3 łyżki śmietany. Gulasz podałam z kaszą manną i czerwonymi buraczkami.  Mięso można było pokroić drobniej. To danie wszystkim bardzo smakowało :) Tagi: kurczak, szybki obiad, mięso na obiad

Proste Potrawy
Gołąbki z kaszą w kapuście włoskiej 182

lepiej zrobić sos salsa. Ewentualnie sos doprawić tymi samymi ziołami co farsz.  Gołąbków wychodzi kilka, więc mamy obiad przynajmniej na 2 dni :) Ja podałam je tylko z czerwonymi buraczkami. Nie jest to może to super danie, ale przepis jest dość prosty, a kapusta włoska gotuje się szybciej niż biała. O tej porze jest już młoda kapusta biała

Proste Potrawy
Czysty barszczyk z uszkami 447

szybko jeszcze przepis na świąteczny barszczyk z samych buraków z uszkami z grzybami.składniki:barszczyk1 kg czerwonych buraczków1 pietruszka1 marchewkakawałek selera3 ząbki czosnku1 cebula3-4 listki laurowe Kamiskilka ziarenek ziela angielskiego Kamiskilka ziarenek jałowca Kamissól morska z pieprzem Kamis3 łyżki majerankuwoda ok 2 l3-4 łyżki soku z cytrynyuszka60 g suszonych grzybków (głównie kapelusze z podgrzybków i prawdziwków(...)cebulaolej do smażeniasól morska z pieprzem Kamis350 g mąki pszennej200 ml  wrzącej wody20 g margarynyszczypta soliWarzywa obrać i dokładnie umyć. Do garnka włożyć pokrojone na plastry buraczki oraz całe warzywa: marchewkę, pieruszkę, cebule i kawałek selera oraz ząbki czosku. Wszystko zalać wodą, dodać przyprawy. Wszystko gotować na wolnym ogniu aż buraczki będa miękkie. Na koniec gotowania dodać

Monia miesza i gotuje
Tatar ze śledzia babci Basi 215

marynowanych, 3 ogórki konserwowe, 3 buraczki konserwowe, 2 cebule,( najlepiej czerwone ) 2 papryki czerwone , 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 żółtko surowe, kilka łyżek oliwy, sól, pieprz. Sposób przygotowania : 1. Cebulę obrać i posiekać. Ogórki , paprykę czerwona oraz buraczki pokroić w małą kostkę. Szczypiorek oraz natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać(...)Śledzie pociąć na małe kawałki. 2. Zaczynając od brzegu talerza układać kolejno : Paprykę czerwoną, cebulę czerwoną, ogórki, śledź i buraczki . Wierzch śledzi posypujemy szczypiorkiem oraz natką pietruszki. Na zieleninę ostrożnie położyć żółtko. 3. Całość oprószyć solą , pieprzem i skropić oliwą. Przed jedzeniem wszystkie składniki wymieszać. Danie możemy podać również z sosem czosnkowym ! ( zamiast surowego żółtka),wtedy warstwę

Pysznosci Babci Basi
Udziec z jelenia z quinoą i pyszną surówką 170

taki obiadek ;) Samo zdrowie na jednym talerzu.  Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 kolorowe marchewki kawałek czerwonej kapusty (około 150 gram)  8 mini buraczków konserwowych 1 mała czerwona cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 400 gram udźca z jelenia 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu(...)obieramy dwie marchewki (ja użyłam fioletowo-pomarańczowych, ale mogą być zwykłe) i ścieramy je na tarce na grubych oczkach, dodajemy posiekaną kapustę i pokrojoną w ćwierć-plasterki połowę czerwonej cebulki, buraczki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą i octem winnym.  Jeleninę kroimy w plastry, polewamy sosem i podajemy z ugotowaną quinoą i surówką

Quinoa Raz!
Sałatka z buraka i awokado do grilla 243

Sałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLETY SCHABOWE Z KOŚCIĄ 137

obiad. Kotlety są chrupiące z wierzchu, a mięso jest soczyste i miękkie. Można podawać je z ziemniakami albo kaszą i ulubioną surówką z warzyw. Idealnie smakują z czerwoną kapustą albo buraczkami. Pycha! Kotlety schabowe z kością. Kotlety schabowe z kością - składniki: około 500-600g kotletów schabowych z kością mąka do panierowania bułka tarta do panierowania(...)delikatniejsze w środku) lub dopiec w piekarniku. Usmażone kotlety schabowe z kostką ułożyć na podłużnym półmisku, zwrócone kostkami w jedną stronę. Podawać z ziemniakami, kapustą kwaszoną, słodką zasmażaną, czerwoną albo buraczkami. Miłego gotowania! Kotlety schabowe z kością

Moja Książka Kucharska
Sałatka z buraczków 202

Jeśli nie wiecie, jaką sałatkę zrobić do obiadu, może namówię Was na buraczki? Krwiście czerwona sałatka z buraczków- pyszna, kolorowa, zdrowa i banalnie prosta do zrobienia. Składniki: 1 kg buraczków 1 średnia cebula sól pieprz 1 - 2 płaskie łyżeczki cukru 1 łyżka oleju lub oliwy Wykonanie: Buraczki gotujemy do miękkości. Ugotowane buraczki studzimy, obieramy

Smak mojego domu
Buraczki zasmażane 319

Buraczki zasmażane...Czerwone, buraczane wiórki.Złocista zasmażka z cebulką.Idealny dodatek do dania głównego.Niezapomniany smak dzieciństwa!Składniki:8 - 10 dużych, czerwonych buraków;Ząbek czosnku;Łyżka kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;4 łyżki octu spirytusowego;2 łyżki cukru;Sól;Pieprz.Zasmażka:Duża cebula;125 g margaryny;1,5 łyżki mąki pszennej.Sposób przygotowania:Buraki

Gospodyni Miejska
Sałatka z buraczków na teraz i na zimę 88

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rewelacyjna sałatka z buraczków na teraz i na zimę. Powoli biorę się za przetwory na zimę. Oto jeden z moich przepisów, który pobija wszystkie inne. Prosty przepis, który na pewno przypadnie wam do gustu. Własnie jest nim wyjątkowa sałatka z buraczków z dodatkiem czerwonej papryki i cebuli. Świetna, łagodna zalewa daje jej pyszny posmak(...)pasteryzować. Gorącą do słoików i na zimę jakby znalazł do obiadków. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Rewelacyjna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z buraczków – składniki 3 kg buraczków 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli Sałatka z buraczków – składniki na zalewę 1 szkl. cukru 1 szkl. octu 10% 1 szkl.oleju 2 łyżki soli (adsbygoogle

Olcia gotuje!
Czerwone buraczki w słoiki na zimę 86

Składniki : ok. 3 kg czerwonych ugotowanych buraczków ok.1/2 szklanki octu jabłkowego i z czerwonego wina ok. 3/4 szklanki cukru łyżka soli Przygotowanie: Ugotowane buraczki obrać, zetrzeć Dodać do nich cukier, ocet, sól- wymieszać Do przygotowanych czystych słoiczków nakładać buraczki, ugniatać Słoiki zakręcać czystymi, suchymi dekielkami Wstawiać do garnka z zimną wodą ( na dnie można ułożyć ściereczkę

Proste Potrawy
Sałatka z buraczkami, kukurydzą, jajkiem i ogórkiem konserwowym + film 583

kukurydzy 1 czerwona cebula 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe 3-4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Do miski przekładamy odsączone z zalewy buraczki oraz kukurydzę. Czerwoną cebulę drobno siekamy i dodajemy do buraczków i kukurydzy. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę i łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Ugotowane na twardo i obrane

Smakowite Dania
Wielkanocna fit sałatka z jajkiem, marynowanymi rydzami i czarną quinoą 176

żurku, góry mięsa,majonezu i kiełbasy ;) W tej sałatce znajdziecie takie pyszności jak marynowane rydze ze spiżarni moich rodziców, wiejskie eko jajka, zielony groszek, czarną quinoę, rzodkiewkę, czerwoną cebulką, marynowane buraczki :) Składniki: 1/3 szklanki ugotowanej czarnej quinoy kilka liści sałaty 2 jajka 6 - 8 marynowanych rydzów 3 rzodkiewki garść mrożonego zielonego groszku 2 małe marynowane buraczki kilka(...)plasterków czerwonej cebuli kiełki rzodkiewki 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżka octu z kwiatów czarnego bzu pieprz sól Wykonanie: Jajka gotujemy na półmiękko. Groszek gotujemy na parze. Liście sałaty rwiemy do miski, dodajemy plasterki buraczków, cebuli i rzodkiewek. Dorzucamy groszek i rydze, posypujemy wszystko czarną quinoą, na wierzchu kładziemy ćwiartki jajek i kiełki rzodkiewki. Olej mieszamy z octem

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania