Przepis na : obiad
Składniki: 1/2 kg kaszanki 2 duże cebule 2 łyżki masła sól i pieprz świeżo mielony 1 kg ziemniaków świeży koperek Wykonanie: Cebulę obieramy kroimy w pół księżyce, podsmażamy razem z masłem na patelni. Z kaszanki zdejmujemy osłonkę dodajemy do podsmażonej cebuli, smażyć razem pod przykryciem około 15 minut. Ziemniaki obieramy, wkładamy do rondla zalewamy gorącą wodą. Gotujemy pod koniec wsypujemy łyżeczkę soli. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kaszankę można doprawić solą ora... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.