Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki

Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki

Koreańskie kluski ryżowe na ostro – kopytka tteokbokki

Koreańskie danie tteokbokki zasadniczo składa się z dwóch składników: ryżowych cylindrycznych klusek ryżowych garaetteok oraz ostrej i lekko słodkiej w smaku pasty paprykowej gochujang. Połączenie mięciutkich i sprężystych kopytek z lekko słodkim a pikantnym sosem jest bardzo satysfakcjonującą kubki smakowe potrawą. Polecam! Kuchnię koreańską lubię nie tylko ze względu na jej smak, ale także za to, że mając kilka gotowych produktów można zrobić szybki i naprawdę pyszny obiad. Pamiętacie przepis na kimchi bokumbap ? W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.