bardzo szybki przepis, każdy sobie z nim poradzi. Kotlety mielone to idealne danie na niedzielny obiad. Jako dodatki do nich możecie podać ziemniaki z wody oraz czerwone zasmażane buraczki. Gwarantuje Wam, że to będzie pyszne i szybkie w przygotowaniu danie. Sprawdźcie! Warto przeczytać: Domowe kotlety jajeczne Składniki 400g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 1 jajko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!„Buraczki po wiejsku” z patelni Buraczki po wiejsku to stary przepis w mojej rodzinie . Pyszne gotowane buraki , podsmażone na wędzonce z cebulką
Ogrodnik w podróżyKocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe
Fitsweet.meKocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe
Fitsweet.mewięc tradycji sta ło si ę zadość. Rodzicielka ciastem tym zachwyciła się przeogromnie, gdy piekłam je tu ż po Bożym Narodzeniu, gdy zostało mi mnóstwo buraczków z czerwonego barszczu . Takie ugotowane w warzywach i z octem nawet. A że nie lubię wyrzucać jedzenia i dzielnie staram się zawsze zagospodarowywać jedzenie i ekonomicznie wykorzystywać resztki z lodówki, postanowiłam część
Grunt to przepis!piersiami. W ten sposób wszyscy są szczęśliwie najedzeni. Do tych udek pasują kluski śląskie i jakaś „mokra” sałatka, np. z buraczków lub czerwonej kapusty. Mniam… Składniki: • 4 udka z kaczki • 3 pomarańcze • 5 łyżek sosu sojowego • sól, pieprz do smaku Wykonanie: Marynata • Wycisnąć sok z 2 pomarańczy
To co kochamminuty. 9. Kluski wykładamy łyżką cedzakową do półmiska. 10. Kluski śląskie gotowe do spożycia z ulubionym sosem lub masełkiem. Jako dodatek idealnie pasują również buraczki lub czerwona kapusta. Polecam
Mój pomysł naTakie nic. Coś z niczego. A pyszne i dla oka przyjemne. W trzy minuty dosłownie, no chyba, że buraki trzeba upiec :) Ale wiecie... czasy takie, że
bistro mamaKiedy gotuję barszcz czerwony, najczęściej buraczki zużywam do surówki lub zasmażam ze śmietaną. Tym razem dodałam do tartych buraków tartą włoszczyznę z rosołu (wywaru na barszcz). Ekonomicznie i w dodatku pysznie. Składniki: ok. 2 duże buraki (z wywaru na barszcz) 1 marchew, 1 mała pietruszka, ćwiartka selera (z rosołu) 2 łyżki sosu sojowego szczypta pieprzu, ocet balsamiczny z Modeny
Czerwień i błękitobjetość mniej więcej o połowę. Roladki wyciagamy a sos blendujemy na gładko. Roladki możecie podać np z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jako dodatek świetnie pasują ogórki kiszone, buraczki lub czerwona kapusta. Życzę smacznego ! The post Tradycyjne rolady wołowe appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna PatilogiaKolejna wspaniała sałatka, którą proponuję do obiadu, pochodząca z przepisu siostry Anastazji z książki 123 sałatki i surówki:) Gorąco polecam. Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki
Bea(u)ty kitchenwieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony z polędwicą w środku Sałatki: sałatka Uli sałatka Waldorf sałatka z granatem i rukolą szybka sałatka z rukolą buraczki zakwaszone czerwonym octem szybka sałatka na śniadanie wytrawna ćwikła Majonez Zupy: rosół z gęsi
Proste PotrawyCzasami zdarza mi się ugotować zupę i zapomnieć o niektórych składnikach... Tym razem zapomniałam o ziemniakach, które bardzo lubię w barszczu. Obrazki z dzieciństwa podpowiadają mi
bistro mamaChłodniki, jeśli już jadłam, to tylko z sezonowymi owocami. Jakiś czas temu Kaja, ta cudowna Kaja od aniołków dla dzieci, baletek w pokoju Hani i kilku
bistro mama