piję alkoholu, bo nie lubię... Tak uwielbiam przyrządzać różne nalewki, likiery czy inne trunki,prócz drinków, które potem z zadowoleniem i niejaką dumą stawiam na stole gościom. Z niepewnościąwyczekuję pierwszego łyczka degustatorów, aby w następnej fazie stwierdzili, czy można to wypić, czy raczejjest tak marne, aż wstyd.Kiedyś mój Tato powiedział mi pewną rzecz. "Pamiętaj: wypomną Ci niedopieczone ciasto
W kuchni Karmel-itkiponad 120 wystawców zaszczyci Poznań swymi produktami.Będzie można spróbować przysmaków nie tylko z różnych zakątków Polski, ale i całego świata. Osoby chętne mogą wziąć udział w konkursiena najlepszą nalewkę. Poza tym, na terenie miasta w restauracjach, odbywać się będą przez cały weekend różne interesującewarsztaty kulinarne, jak np. kuchni molekularnej. Nowością tegoroczną są wyświetlane w kinie MUZA filmy
W kuchni Karmel-itkiinne atrakcje. Na przykład warsztaty kulinarne. Czy występy na scenie głównej - pokazy kulinarne,gotowanie blogerów, o którym za moment, a wieczorem koncert bardzo przyjemnego zespołu.A także konkurs na nalewkę, kolejny ważny punkt całego festiwalu. fot.: Karmel-itka. Prócz tego, została stworzona STREFA WIELKOPOLSKIEGO SMAKU, gdzie każdego dnia dzieci mogły wziąć udział w licznych warsztatachartystycznych. W niedzielę
W kuchni Karmel-itkistyczniowego dnia, redaktor z lokalnej gazety "Panorama Leszczyńska" zadzwoniła do mnie, by przeprowadzić wywiad. Ale dlaczego?Zainteresowała się moją stroną zupełnie przypadkiem, trafiła na nią bowiem szukając przepisu na nalewkę z pigwy. Dzięki wujkowi Google, wyskoczyła moja PIGWÓWKA. Pani Redaktor zaczęła mnie poczytywać. Po pewnym czasie doszła, skąd tak naprawdę Karmel-itka jest. A, że Kościan należy do jej rewirów
W kuchni Karmel-itkiPisałam jakiś rok temu jak zrobić nalewkę z młodych pędów sosny. Teraz jest właśnie dobry czas na zrywanie pędów - wiosna się trochę opóźniała, ale szybko nadrabia więc nie ma dużo czas zanim na młodych odrostach pojawią się igły. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaMiksujemy całość aż do dokładnego połączenia się składników i schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę. Biszkopt dzielimy na trzy części, dwa dolne blaty nasączamy nalewką owocową lub wystudzoną, osłodzoną herbatą. Każdy z nich smarujemy 3-4 dużymi łychami kremu, składamy ciasto w całość i wykładamy masę na wierzch, zostawiając mniej więcej szklankę do dekoracji. Wykorzystując
sama złodyczzapowiedzieli tak też i zrobili...W weekend z kwiatów mniszka "miodu" uwarzyli :)Nietrudno zgadnąć, że z publikacją jutrzejsząReceptum na nalewkę z kwiatów znajdziesz najprzedniejszą :) Syrop z mniszka lekarskiego, zwany jest także miodkiem majowym ze względu na barwę, konsystencję i smak zbliżony do miodu. Medycyna ludowa przypisuje mniszkowi właściwości wzmacniające i oczyszczające organizm, szczególnie przy schorzeniach wątroby. Jest skarbnicą cennych
Delicious Titbitsskładniki: 1000 ml piwa porter 500 ml spirytusu lub w wersji łagodniejszej wódka 200 g cukru opcjonalnie: ziarenka z 1/2 laski wanilii wykonanie: Do garnka wlewamy
Domowy Smak JedzeniaPonieważ kolor niebieski jest moim ulubionym nie mogło być inaczej że i wódkę zrobię niebieską. Pamiętam że w PRL-u rozpuszczało się tak kukułki aby powstała
Moje Małe CzarowanieDomowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić
Smakowity Blog Kulinarnyskładniki: 4 surowe żółtka (jajka z domowego chowu) 300 g mleka skondensowanego, niesłodzonego 160 g cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 200 ml spirytusu opcjonalnie
Domowy Smak Jedzenia700 ml wódki (krupnik) pół szkl cukru 200 g czekolady deserowej (ja użyłam kulek czekoladowych Favorina z lidla 350 ml mleka zagęszczanego nie słodzonego Mleko wlać
Gotowanie jest łatweskładniki: 400 ml mleka kokosowego 120 ml spirytusu 200 ml soku z ananasa 120 g cukru wykonanie: W rondelku mieszamy mleko kokosowe wraz z sokiem i
Domowy Smak JedzeniaO zdrowotnych właściwościach tarniny dużo czytałam, ale nigdy nie udało mi się jej zdobyć. Będąc w tym roku na Węgrzech przekonałam się, że obfitość tych krzewów
Apetyczna babeczkaZostało mi trochę ciasta z pierniczków (przepis tutaj ) i pomyślałam, że szkoda go wyrzucać. Kto powiedział, że piernik ma być tylko na Boże Narodzenie? Mój chrześniak
Ana Mari's world