Polewka jurajska na poziomie 511

Polewka jurajska na poziomie 511

Polewka jurajska na poziomie 511

1 l maślanki, 250 ml śmietany, 150 g boczku wędzonego, 1 cebula, sól, pieprz, 1 łyżka mąki pszennej 300g ziemniaków, 2 łyżki masła Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rozgrzanego garnka, smażyć na złoto. Dolać maślankę, śmietanę. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Zrobić zaklepkę (mąka rozprowadzona w wodzie, mleku lub śmietanie – służy do zagęszczenia sosu lub zupy), powoli wlewać do zupy mieszając, tak aby nie porobiły się grudki. Z iemniaki ugotować, odcedzić, odparować, utłuc z dodatkiem m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kolacja, ser, pstrag, jak zrobic pstrąga, ziemniak, cebula, pierogi przepis, boczek, pierogi, ziemniaki, figa, carpaccio, gruszka, dynia, puree, pierś, kapustą, sosy, galaretka, szpinak, piersi, sałatka, sałatki, puree dyniowe, sałatka z granatem, sałatka z gotowanej piersi, boczek w sosie, sałatka na kolacje, salatka z serem

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.