Lemoniada z kwiatów czarnego bzu
Lemoniada z kwiatów czarnego bzu
K wiaty czarnego bzu mają wyjątkowy zapach i mnóstwo substancji odżywczych. Można je jeść na surowo w sałatkach, aromatyzować nimi napoje i oliwy, sporządzać nalewki, octy, wina, podawać w cieście naleśnikowym i deserach. Zbiera się je od maja do lipca, najlepiej podczas słonecznych poranków. Kwiaty po zerwaniu wystarczy rozłożyć na papierze w zacienionym miejscu, żeby wyszły z nich różne żyjątka, jeśli takie tam są, i tak jak owoce przerabiać w dniu zbioru. Nie powinno się ich myć, żeby nie wypłukiwać pyłk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu
Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...
Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)
Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.
Czytaj dalej...Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
napój, cytryna, pomarańcze, ciasto naleśnikowe, deser, ciasto, desery, sałatki, sałatka, deser z owocami, ciasto z bezami
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję