Kokosowy,delikatny,pyszny i słodki likier to coś czego nie może zabraknąć na święta Bożego Narodzenia.Malibu zrobione w domu jest słodkie,ale nie przesłodzone,taki
Niespełnione zdolności kulinarne1 szklanka mleka orzechowego 1 puszka kajmaku o smaku orzechowym 460 g 0,7 l czystej wódki filiżanka mocnej espresso Mleko orzechowe można przygotować samemu
Gotowanie jest łatweLimoncello – likier cytrynowy z Włoch. Najlepszy jest z cytryn z upraw ekologicznych, ale nie martwicie się – ze zwykłych cytryn też można go zrobić. Jest
Pociąg Do Kuchni1 kg malin ½ l spirytusu 1 kg cukru ½ l wody Maliny zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie. Po dwóch tygodniach odciskamy maliny przez
Darcia w kuchniSkładniki: 2 mleka skondensowane niesłodzone 1 szklanka cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml spirytusu Sposób wykonania: Do garnka wlałam mleko, dodałam cukier i kawę rozpuszczalną
Darcia w kuchniSkładniki: 2 piwa porter 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 200 ml spirytusu Sposób wykonania: Do garnka wlewamy piwo, dodajemy cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy
Darcia w kuchni100-110 ziaren kawy 500 ml wódki czystej 1 szkl cukru 1 filiżanka espresso 400 ml mleka zagęszczanego niesłodzonego Do słoika wsypać ziarna kawy i cukier
Gotowanie jest łatweKremowy likier cytrynowy... Lekki, słodki, mocno cytrynowy. O pięknej, delikatnie żółtej barwie. Idelany do powolnego sączenia. Po prostu pyszny! Składniki: 6 dużych cytryn; 500 ml spirytusu
Gospodyni Miejska500 ml wódki 200 g wiórek kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleczka kokosowego Wiórki kokosowe zalać wódką w słoju, potrząsać co jakiś czas
Gotowanie jest łatwePotrafisz być bezinteresownie dobry? Życzyć każdemu jak najlepiej? Czy zdajesz sobie sprawę, mój drogi Czytelniku, że dla każdego "wystarczy". Bo przecież jeśli komuś będzie lepiej, to
Kuchnia Pani WiosnyWspaniały syrop do rozrabiania z wodą Jak i słodzenia herbaty Składniki • 3 l czystego soku z jabłek wyciśniętego z sokowirówki • 600 g cukru • 1,5 l
W królestwie smaków BeatyPo raz pierwszy piłam go uuuu chyba ... kilkanaście lat temu. Była wtedy "moda" na przyrządzanie wszelakich domowych advokatów i likierów. Jednak przepis poszedł w zapomnienie
Walijskie PichcenieOstatni weekend obfitował w miłe spotkania międzyludzkie, sporą ilość informacji w dziedzinie wina i dobrego makaronu,a to wszystko na warsztatach sommelierskich w Warszawie
Apetyczna babeczka" Miodek majowy - surogat miodu pszczelego otrzymywany z kwiatów mniszka lekarskiego . Medycyna ludowa przypisywała mu właściwości wzmacniające i oczyszczające organizm. Charakteryzuje się
Atlas SmakówMojito (czyt. mohito) lubi niemal każdy. To jeden z najpopularniejszych drinków na świecie. Moja wersja borówkowa zaręczam, że przydanie Wam jeszcze bardziej do gustu
Walijskie Pichcenie