Leczo z papryki i cukinii do słoika

Leczo z papryki i cukinii do słoika

Leczo z papryki i cukinii do słoika

Lubię paprykę pod wieloma postaciami, nic dziwnego, że leczo też uwielbiam. Ponieważ zimową porą cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy szybko podsmażyć kiełbaskę, pierś z kurczaka czy parówki ( bo są i tacy co jadają leczo z parówką), ugotować ryż, kaszę, makaron a nawet nie gotować i zjeść po prostu leczo z chlebem. W lato, leczo ma u mnie nieco inną konsystencję, jest bardziej gęste. Takie do słoika, robię bardziej rzadkie, tak aby po przełożeniu d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, słoik, cukinia, kiełbaski, kasza, parówki, pierś, makarony, makaron, ryż, kurczak, piersi, chleb, przetwory, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sok, dania obiadowe, desery, deser, zupa, ciasto, kurczak z papryką , gotowany kurczak, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, makaron smażony, dania z piersi kurczaka, cukinia na zimę, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.