Jakiś czas temu przeczytałam w gazecie, że kuchnia polska posiada w swoim menu dużo zup. Coś w tym chyba jest, ponieważ wystarczy zajrzeć do jakiejkolwiek książki kucharskiej i przepisów na zupy jest sporo. Kto z nas nie zna i nie lubi rosołu, barsz Artykuł Zupa ziemniaczana pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Zdrowa i smaczna! Zupa z zielonego groszku i mięty to połączenie groszku, mięty, boczku i ziemniaka, które bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Zupa jest szybka i prosta w wykonaniu a składniki można często znaleźć w spiżarce i lodówce. W połączeniu z Artykuł Zupa z zielonego groszku i mięty z zapiekaną bułką pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Szybka, mało wymagająca zupa z czarnej soczewicy. Uwielbiam tą odmiane ze względu na to, że ziarna po ugotowaniu zachowują swoją jedrność Zupa – składniki spora cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwykumin, kurkuma, im Artykuł Zupa z czarnej soczewicy z pomidorami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Moją ulubioną zupą ostatnio zdecydowanie jest pomidorowa. Wiadomo w niedzielę rosół, w poniedziałek zupa pomidorowa. Ale mój dzisiejszy przepis to nie jest taka właśnie klasyka, tylko gęsty krem z pomidorów i papryki, z grzankami smakuje po prostu w Artykuł Zupa paprykowo pomidorowa z grzankami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Ostatnio bardzo miałam ochotę na jakąś warzywną lekką, ale pożywną zupę. Dlatego zrobiłam bulion na bazie kurczaka, dodałam fasolę, warzywa i wyszło całkiem nieźle Pikantna zupa z kurczakiem składniki 400 g pomidorów z Artykuł Pikantna zupa z kurczakiem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!kmin. Smaż około 5 minut, aż zacznie się lekko przypalać. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i wlej bulion. Gotuj pod pokrywką na wolnym ogniu przez 30 minut. Do zupy wlej śmietankę i zagotuj. Zupę zblenduj na krem. Dopraw solą i pieprzem, wrzuć 6 obranych krewetek i podgrzewaj jeszcze 3 minuty. Na patelni, z dodatkiem oliwy i plasterków czosnku, obsmaż odłożone(...)krewetki (po 1 minucie z każdej strony). Oprósz solą i pieprzem. Zupę rozlej do misek, dołóż po 2 sztuki smażonych krewetek i posyp natką pietruszki. Ingredients: (2 servings) 2 corn cobs 2 larger potatoes 1 onion 3 cloves of garlic 2 tablespoons of butter 2 glasses of vegetable stock 1/4 glass cream 30-36% 1/4 teaspoon cumin seeds 1/4 teaspoon
Delicious PlaceSkładniki: Pulpety: 400 g mięsa z indyka (pierś lub udźce) 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 3/4 tymianku sól, pieprz Zupa: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 1 nieduży seler (ok. 150g) 150 g obranych ziemniaków 350 g obranych gruszek, bez gniazd nasiennych 1 l bulionu warzywnego 20 g masła 3 łyżki oleju 3 ziarna ziela angielskiego sól(...)minut od czasu do czasu mieszając. Następnie zalewamy je gorącym bulionem, dodajemy przygotowane pulpety, ziele angielskie i gotujemy całość pod przykryciem przez 30 minut. Po upływie tego czasu do zupy dodajemy masło oraz pokrojone na mniejsze kawałki gruszki. Gotujemy przez kolejne 5 minut. Następnie odławiamy pulpety a zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pulpety nakładamy
Qchnia po prostusumie, tak jak i chyba pozostałe 😊 Ja lubię prostotę i muszę przyznać, że właśnie te najprostsze kombinacje przynoszą najlepsze efekty, w postaci fenomenalnego smaku. Czas na krupnik! Tę zupę często przygotowywałam jeszcze, jak byłam na studiach. Gotowałam od razu więcej porcji, aby po przyjściu z zajęć tylko ją podgrzać i mieć gotowy, ciepły posiłek. Gotowałam ją częściej w wersji wegańskiej(...)używałam mięsa, bo nie czułam takiej potrzeby. Tutaj jednak pokusiłam się na ten dodatek, aby jeszcze bardziej podkręcić jej smak. Zupa wychodzi przepyszna! Jest bardzo treściwa, bo ja wkrajam do niej duże ilości warzyw, dodaję sporo kaszy i ziemniaków, aby taka zupa po prostu mnie nasyciła. Obowiązkowym elementem jest natka pietruszki, o której nie można zapomnieć. ⇨ W sklepie Tadar
Zdrowie na języku :PDziś mam dla Was jeden z moich ulubionych przepisów na szybką i pożywną zupę. Zawsze lubię mieć pod ręką szybkie w wykonaniu przepisy, ponieważ często się gdzieś spieszę. Dlatego polecam Wam zapisać sobie ten przepis na później, z pewnością się przyda. Składa się on z zaledwie 6 składników, w tym z 4 warzyw. Czyż nie brzmi to cudnie? Jeżeli zupa(...)pomidory, cebulę, sól i pieprz, gotujemy 8 min/100°C/obr. 2 , następnie miksujemy 40 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. 3. Dodajemy wodę, gotujemy 6 min/100°C/obr. 2 . Smacznego! Artykuł Zupa krem z pomidorów – szybka pomidorowa FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongTaka zupa wystarczy na 4 osoby. Potrzebne składniki to: 3 cebule obrać i pokroić w kostkę 3 cukinie obrać pokroić w kostkę 7 średnich ziemniaków obrać i ugotować 1 serek śmietankowy Zrobić wywar na mięsie lub na kostkach bulionowych koperek suszony przyprawy: sól, pieprz, czosnek podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym przygotowanie Cebulę smażymy na patelni ,jak jest przyrumieniona dodajemy(...)patelnie na ok 8 min .Potem dokładamy to do przygotowanego wcześniej wywaru .Ziemniaki ugotowane dajemy do garnka ,i jak jest ciepły wywar dać serek topiony .Teraz miksujemy blenderem robiąc zupę krem .Na koniec posypujemy koperkiem i dodajemy czosnek wedle upodobań .i przyprawy jeszcze raz.Do gotowej zupy dodajemy groszek ptysiowy lub grzanki ,ja miałam grzanki
Moje WyrobyNajlepsza z zup rybnych jakie przygotowałam, pomidorowa rybna, ale nie na zwykłym przecierze z pomidorów, a pomidorach upieczonych wcześniej w piekarniku. Tak przygotowane pomidory do prawdziwa eksplozja smku, esencjonalny, lekko dymny posmak sprawia, że jesz, jesz i trudno poprzestać na jednej porcji. Dodatkiem do zupy jest czerwona soczewica o niskim IG, pełna witamin, mikroelemetów i białka. Zatem dzisiejszą zupę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!garnka i za pierwszym razem obgotowujemy je i zdejmujemy szumowinę, następnie należy je przepłukać. Do 2 wody wkładamy już czyste skrzydełka, doprawiamy wywar . Marchewkę obrać i zetrzeć dodać do zupy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i smażyć na patelni, przyrumienić ją i dodać do zupy. Grzybki miałam zamrożone więc tylko je rozmroziłam i dołożyłam do wywaru. Jeśli macie surowe(...)Doprawiamy śmietaną lub rozgrzewamy troszkę tłuszczu, dodajemy 1 łyżkę mąki i mieszać na patelni zalać odrobiną wywaru i dalej mieszać żeby się kluchy nie porobiły. Dodajemy do wywaru – zupa gotowa
Moje WyrobySezon na dynię oraz paprykę mamy w pełni. Więc dlaczego by nie połączyć tym pysznych warzyw w jednej potrawie. Jakiś czas temu Agnieszka podsunęła mi przepis na bułgarską zupę z dyni z papryką. W sam raz na jesienną pogodę. Bogata w smaku, pożywna i syta. Oraz rozgrzewająca jeśli wybierzemy wersję z pieprzem cayenne Normal(...)szczypta białego mielonego pieprzu, spora szczypta mielonego czosnku, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Opcjonalnie pieprz cayenne do dodania ostrości Przygotowanie: Do głębokiego garnka, w którym będzie się gotowała zupa wlać 2-3 łyżki oleju rzepakowego na którym zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodać pokrojoną również w kosteczkę czerwoną paprykę. Chwilę razem podsmażyć. Kolejno dodać suchy ryż
W garach u Gosidodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy do miękkości. Na koniec wlewamy barszcz biały (barszcz wcześniej mieszamy i przecedzamy przez sitko) wymieszany ze śmietaną, czosnek przeciśnięty przez praskę i zagotowujemy zupę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ilość barszczu jaką dodamy do zupy zależy od Was, jeśli lubicie bardziej gęstą i kwaśną dodajecie go więcej. Zupę podajemy z jajkami. Zakwas
To co lubię - gotuję i polecamSmaczna zupa krem z pieczonych warzyw. Podawana z dodatkiem chrupiących grzanek, groszku ptysiowego oraz prażonych nasion. Smakuje zarówno latem jak i w chłodne jesienne wieczory. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 2 marchewki średnie 1 pietruszka średnia kawałek selera 1 średnia dynia lub pół dużej 1 kawałek pora około 15 cm 2 gałązki tymianku 2 rozmarynu 2 ziemniaki 50 ml oliwy(...)oliwek 100 g masła 100 ml śmietanki 30 % sól pieprz mielony imbir opcjonalnie Dodatki do zupy krem: groszek ptysiowy grzanki prażony słonecznik prażone pestki dyni Instrukcje Warzywa obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy oliwą z oliwek i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45-50 minut
To co lubię - gotuję i polecam