Zupa azjatycka z wołowiną, makaronem ryżowym i wieloma dodatkami jest bardzo sycąca i pyszna. Równocześnie stanowi ciekawe połączenie smaków. Mamy w niej mocny wywar mięsno-warzywny, grzyby, makaron, mięso, kapustę, marynowane kukurydze i kiełki, oraz ostry akcent w postaci papryczki chili. Można dodać również szczypior. Przygotowując zupy azjatyckie w domu staram się dodawać do nich jak najwięcej typowo azjatyckich dodatków(...)jednakże nie zawsze wszystko uda mi się kupić. Uważam jednak, że to nie powód by rezygnować z przygotowania zupy azjatyckiej. Świat idzie do przodu, więc my również powinniśmy. Dlatego też łączenie togo co nasze, z tym co zagraniczne uważam za jak najbardziej naturalne. Jeżeli więc nie uda się Wam kupić makaronu ryżowego lub makaronu kluski do ramenu, to polecam zwykły
Passions hobbies lifeJestem bardzo ciekawa czy jadłeś/aś już taką zupę. Nie da się jej porównać do żadnej innej. Smakuje naprawdę wykwintnie. Gruszka nadaje jej delikatnej słodyczy i niepowtarzalnego smaku. Wierzch koniecznie posyp twardym serem lub gorgonzolą. Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne(...)czasu do czasu mieszając. Do garnka wlej wodę i po zagotowaniu wrzuć pokrojonego ziemniaka oraz 1/2 łyżeczki soli. Garnek przykryj pokrywką i gotuj 20 minut. Po tym czasie do zupy wlej śmietankę i wrzuć gruszki. Gotuj 5 minut. Zupę zmiksuj na krem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną serem i pistacjami
Delicious PlaceGrzybowa wegetariańska z kurkami i kaniami. Uwielbiam takie zupy, zrobimy je w 30 minut a przyjemność jedzenia to dopiero uczta. Obowiązkowo do zupy musi być natka albo koperek świeży. 2 ziemniaki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 kawałek korzenia seler 100 g kurek 5 grzybów kani 1 kawałek por biała część(...)umyte kurki, pokrojone grzyby sowy. Całość przesmażam chwilę. Wykładam na talerz. Do garnka przekładam warzywa, dodaję sól, i gotuję warzywa do miękkości. Dokładam grzyby, doprawiam pierzem, kurkumą, papryką wędzoną. Zupę podaję z natką pietruszki
wesoła kuchniaPyszna, delikatna, lekka, niskokaloryczna zupa jarzynowa ugotowana z moim ukochanym kuskusem perłowym 😍 Aromatyczna od mnogości warzyw, z dodatkiem chudej piersi z kurczaka skradła nasze serce i ... żołądki 😉 Taka zdrowa zupa będzie też wspaniałym daniem dla naszych milusińskich. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego 2 małe dymki kawałek pora 1 mały(...)dorzucamy różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dorzucamy groszek z puszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką. Pierś kroimy w kostkę wrzucamy do zupy
Walijskie Pichcenieoknem trochę chłodniej, więc od razu z ogromną przyjemnością sięgamy po zupy. Dziś mam dla Ciebie przepis na rewelacyjny krem z pieczonych buraków z mleczkiem kokosowym. Muszę przyznać, że buraki i kokos to bardzo pyszne połączenie, jeśli jeszcze go nie próbowałaś/eś, to serdecznie Cię namawiam. Ten krem przygotowałam z pieczonych buraków, pieczenie warzyw wydłuża nam nieco czas(...)niej pokrojoną cebulę, czosnek i imbir. Do garnka włóż pokrojone w kostkę buraki, wlej bulion i mleczko, wrzuć przesmażone warzywa i przyprawy. Gotuj przez 5 minut. Zupę wyłącz i dokładnie zmiksuj. Jeśli wg Ciebie zupa będzie za gęsta, dolej więcej bulionu
Kulinarne przygody Gatitywcześniej ząbek czosnku, dolewamy oliwę, doprawiamy wstępnie odrobiną soli i pieprzu. Blendujemy na gładko. Wstawiamy do lodówki, aby naprawdę dobrze się schłodziło – minimum 2 godziny. Przed podaniem zupy dokładnie ją mieszamy, próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem – podczas schłodzenia smaki się przegryzły, dlatego lepiej jest doprawiać zupę przed samym podaniem. Zupę podajemy dobrze schłodzoną, możemy
Smaczna StronaZupa meksykańska Pyszna zupa na każdą okazję. Składniki : 1 -pietruszka pokrojona w kostkę 0,5 -selera pokrojonego w kostkę 0,5 pora pokrojonego w piórka 1 -marchewka pokrojona(...)wrzucić razem z pulpecikami do garnka, gotować kilka minut na wolnym ogniu. Na samym końcu dodać sosy i odlane z zalewy fasolę i kukurydzę. Przyprawić do smaku przyprawami. Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusipieprz mielony, wlać śmietanę wymieszaną z wodą, wsypać koperek i tylko zagotować, zdjąć z ognia. Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić na durszlaku i podawać z zupą pomidorową - bardzo smaczna, sycąca zupa ze świeżych pomidorów na rosole, zupa jest idealne w sezonie świeżych pomidorów........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDostałam taką świeżą, młodą, pachnącą dymkę i żal było jej od razu nie przerobić. Pomysł padł na zupę i powiem Wam że to jeden z lepszych pomysłów. Zupa jest aromatyczna, delikatna a z brokułem smakuje idealnie, polecam. Zielona zupa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis na te zupę słodko-kwaśną to próba odtworzenia zupy, którą kiedyś jadłam w chińskiej restauracji. Same składniki problemem nie były, gorzej było z jej odprawieniem, bo każdy z ma przecież inny smak. I jeśli sie zdecydujecie ją przygotować to pamiętajcie że ilość sosu sojowego, octu, sosu chińskiego czy limonki jest zależna od tego, jak intensywny smak mają pozostałe składniki(...)zupy, jak wy lubicie jeść i jak mocny ma być ten smak. Dlatego zachęcam do eksperymentowania i dodawania stopniowo przypraw, tak by każdy każdy smak i słodki i ostry i kwaśny były wyczuwalne ale jednocześnie współgrały ze sobą. Wtedy będzie idealna. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzas na klasyk! Lekka, letnia i uwielbiana BOTWINKA! To zupa, która zostawia po sobie wspomnienia upalnego lata i brzuchy pełne zdrowia i sezonowych pyszności. Artykuł BOTWINKA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINENajbardziej aromatyczna i jedna z najprostszych zup na lato - koperkowa. Na tradycyjną koperkową z lanymi kluseczkami zapraszam tutaj . Dzisiaj koperkowa z dodatkiem młodych ziemniaczków i kalarepki. I jedna i druga wersja ma swoich zwolenników. Zupę możesz przygotować na wywarze mięsnym, osobiście latem preferuję zupy na bulionach warzywnych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się już klasyczny przepis na krem z brokułów , tak więc dzisiaj nadszedł czas na wersję troszkę zmodyfikowaną, bardziej treściwą. Połączenie brokuła i czerwonej soczewicy okazało się strzałem w dziesiątkę! Zupa krem z brokuła i czerwonej soczewicy Dzisiejsza zupa w towarzystwie podpieczonej pajdy chleba, to nie tylko pomysł na smaczny obiad! Krem z brokuła i czerwonej soczewicy , to pełnowartościowy posiłek, ponieważ(...)porcję warzyw i pełnowartościowe białko. Jeśli chcesz włączyć do swojej diety więcej brokułów, to polecam Ci np. placki z brokułów , naleśniki z brokułami oraz pieczony brokuł w panierce . Artykuł Zupa krem z brokuła i czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman