Zupa chrzanowa gotowana na białej kiełbasie i z warzywami, to pyszna propozycja na świąteczny, wielkanocny stół. Gęsta, aksamitnie gładka, doprawiona chrzanem i majerankiem, ot, taka odmiana dla żurku. Do pokrojonej kiełbaski, na której gotowała się zupa, można podać jajko, choć wspaniale smakuje także z grzankami. 6 porcji: 1,5 litra bulionu warzywnego/rosołu 400 g ziemniaków 200 g białej kiełbasy 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 części małego selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czubate łyżki chrzanu sól, pieprz, suszo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...