zielem angielskim. Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem
R'n'G Kitchenprzez 15 minut a po tym czasie dolewamy przecier pomidorowy oraz wsypujemy ryż. Gotujemy przez kolejne 13 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Zupę podajemy bezpośrednio po przygotowaniu
Qchnia po prostuporów razem z 1-2 gałązkami tymianku. Doprawiamy sol ą i pieprzem. Na koniec dolewamy gorący bulion. Całość mieszamy, gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Zupę miksujemy na gładki krem. Przed podaniem dekorujemy plasterkami podsmażonej szynki; oprószamy czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Pulite i porri, lavateli, asciugateli, poi tagliateli a fettine. In una padella riscaldate
La grande e la piccola cuocamasło,, gotować z 10 minut, wlać śmietanę wymieszaną z wywarem i solą, pieprzem mielonym, tylko zagotować i zdjąć z ognia, podawać z ryżem ugotowanym. - ze świeżych pomidorów najlepsza jest zupa pomidorowa na szybko, z dodatkiem śmietany smakuje wybornie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchnikawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym
czarrna od kuchniDelikatna zupa krem z dyni z pieczonym jabłkiem , z cynamonem podkręcona imbirem. 1,5 – 2 kg dyni - u mnie hokkaido i muscat, 0,5 kg jabłek – u mnie reneta, 1 ugotowany ziemniak, 1 łyżka suszonej mielonej włoszczyzny lub bulion warzywny, laska cynamonu, 1/2 łyżki startego imbiru, sól, cukier, Obraną dynię pokroić na mniejsze części. Z jabłek wyciąć gniazda nasienne, pokroić
królestwo garówkostkę. Wszystko smażymy na małym płomieniu, aż warzywa zrobią się szkliste. Po godzinie gotowania się grochu dodajemy podsmażone warzywa z boczkiem i kiełbasą, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy zupę pod przykryciem, aż do miękkości grochu (ok. 2-3 godz.), co jakiś czas mieszając. Smacznego :)) grochówka, kiełbasa, smalec, groch
Bułka z Chlebemminut przed końcem gotowania wywaru, dokładamy do niego białe kiełbasy. Po godzinie wyciągamy wszystko z bulionu. Kiełbasy odkładamy na później, boczek możemy pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy ( ja odkładam z warzywami ), a warzywa nie będą nam już potrzebne. Do bulionu wlewamy żurek, wodę z kiszonych ogórków, wodę z gotowania grzybów, dodajemy grzyby, suszony majeranek, doprawiamy solą, pieprzem
NiePieprz.plBulion to doskonała baza do zup, sosów oraz innych dań. Warto go zawsze przygotować wcześniej co przyśpieszy przygotowanie każdego dania :) Składniki: Por biała część połowa Por zielona część połowa Marchew 4 Cebula Seler ćwiartka Pietruszka korzeń Pietruszka natka pęczek mały Czosnek 2 ząbki Ziele angielskie 3 Liść laurowy 3 Pieprz ziarnisty 2 kulki Sól łyżka Woda 2 l Cebulę obrać
Kulinarne przygodySezon grzybowy wciąż trwa a ta fotka to najlepszy dowód. Maślaki z pewnością wszyscy znają. Dziś wykorzystamy je do zupy. Składniki: -maślaki -2 l bulionu warzywnego -4 ziemniaki -marchew -5 dkg kaszy ( u nas orkiszowa ) -odrobina wędzonki -cebula lub drobny szczypiorek -natka pietruszki -słodka śmietanka -sól, pieprz Maślaki kroimy na kawałki, ziemniaki i marchew i wędzonkę
Maminek kulinarnychwilę mieszając, około 3-4 minut. Dorzucamy grzyby, czosnek, imbir, ziele, liście, słodką paprykę, majeranek i gałkę muszkatołową, mieszamy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Wlewamy wodę/bulion, mieszamy, gotujemy zupę na małym ogniu, do miękkości grzybów i warzyw. Około 40 minut. Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu Niepieprz
NiePieprz.plczerwoną soczewic ę. Doprawiamy sol ą, pieprzem, curry i imbirem. Na koniec dolewamy gorący bulion. Całość mieszamy, gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Do przygotowanej zupy dodajemy kukurydzę i miksujemy. Przed podaniem dekorujemy ziarnami kukurydzy; oprószamy natką pietruszki i czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Tagliate la polpa di zucca a cubetti. In una grande casseruola riscaldate
La grande e la piccola cuocaprzerabianie. Popularnymi grzybami są maślaki, które wspaniale nadają się do octu . Gdy gotujemy maślaki do octu zostaje nam sporo wywaru, którego nie wolno wylewać! Będzie on stanowił bazę naszej zupy. Proporcji nie podam, ponieważ wszystko zależy od tego, ile mamy maślaków. Wywar z gotowania maślaków, cebula, maślaki i lub inne świeże grzyby, olej lub masło, sól, pieprz, liść laurowy, ziele
królestwo garówmarchewka czy dziwnie wygięty por Wszystko to ląduje w suszarce do grzybów i jak widać nie tylko Po 24 godzinach mam zdrową , doskonałej jakości jarzynkę , której mogę użyć do zup sosów , gulaszu . Zawsze pod ręką , w zamkniętym szczelnie słoju nie traci wartości do dwóch lat Polecam zamknąć sobie nie tylko troszkę lata ale i zdrowia w słoiku składniki na około
Ogrodnik w podróży