Bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym - sposób na czerstwe pieczywo

Bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym - sposób na czerstwe pieczywo

Bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym - sposób na czerstwe pieczywo

Pomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa - bagietka zapiekana w sosie śmietanowo-serowym posypany szczypiorkiem. Taka zapiekanka najlepiej smakuje podana od razu po upieczeniu (np. podana jako dodatek do kremowej zupy).  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 lekko czerstwa, długa bagietka 3 duże jajka 150 g startego sera mozzarella 1/2 pęczka szczypiorku 1/4 kostki masła (50 g) 3 łyżki śmietany 18% ewentualnie odrobina mleka przyprawy sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Do miski wbić jajka i r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, pieczywo, zupa, obiad, zapiekanka, zapiekanki, sosy, sos serowy, szybki obiad, zupa serowa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.