kokosowego 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól z trawą cytrynową (młynek) sos sojowy … Czytaj dalej Zupa tajska z makaronem jajecznym
czarrna od kuchniżółta papryka 1 cebula 4 duże pomidory 1 laska kiełbasy 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 … Czytaj dalej Zupa cygańska
czarrna od kuchniserc drobiowych 3/4 szklanki pęczaku sól, pieprz mleko Sposób przygotowania przepisu: Włoszczyznę (marchewka, pietruszka, seler) trzemy na tarce, resztę (por, zielenina) siekamy, wrzucamy … Czytaj dalej Lekka zupa z sercami
czarrna od kuchniSkładniki 3 szklanki bulionu warzywnego 3 cebule 1/4 kostki masła pieprz, słodka papryka 1 bułka pszenna 3 ząbki czosnku opcjonalnie: garść startego żółtego sera Sposób … Czytaj dalej Francuska zupa cebulowa
czarrna od kuchniząbki czosnku 5 pomidorów 1 puszka ciecierzycy 3 szklanki bulionu 2 szklanki makaronu świeży tymianek oliwa do smażenia sól, pieprz Sposób przygotowania W rondlu … Czytaj dalej Włoska zupa z ciecierzycą i makaronem Buddy’ego Valastro
czarrna od kuchniWrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Gotować ok. 15 minut, a następnie dodać obrane ziemniaki i pozostałe składniki. Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Po upływie czasu z zupy wyjąć udka, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zblendować na gęsty i gładki krem. Smacznego
Truskawkowa FiestaPapryki faszerowane z kaszą jaglaną „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Zupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Gołąbki z kapust pekińskiej „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Ciasto marchewkowe … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą
czarrna od kuchnijajko 1/2 litra bulionu 100 g zielonego groszku, mrożonego lub z puszki sos sojowy sos chili Przygotowanie: Paluszki surimi pokroić i podzielić na listki. … Czytaj dalej Wietnamska zupa z surimi
czarrna od kuchnipara też będą świetne Przygotowanie: Warzywa obieramy. Buraki kroimy na mniejsze kawałki ( można też użyć gotowych gotowanych na parze). W garnku w którym będzie gotowała się zupa wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy garam masalę, czosnek, seler, imbir oraz pokrojone ziemniaki. Kilka minut podsmażamy. Wlewamy wodę do zakrycia. Dodajemy sól. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Po 10 minutach dodajemy
AZgotuj!buraków z zakwasu wcale nie musisz wyrzucać. Będą świetnym dodatkiem do sałatek lub kanapek. Zwłaszcza jeśli podpieczesz je w piekarniku lub na patelni. Możesz również zrobić z nich doskonałą zupę lub chłodnik, a także ciekawy dodatek do świątecznego barszczu. Jeśli je zetrzesz lub zmiksujesz w blenderze, zrobisz z nich świetne racuszki albo naleśniki. Zakwas na barszcz Przepis na zakwas
okolicepalnika.plZupa pieczarkowa podkręcona smakiem suszonych grzybów, z dodatkiem kaszy jaglanej oraz kurkumy dla zdrowia. Lekko maślana, aromatyczna, treściwa. około 4 porcje: 1,2 litra rosołu/bulionu około 400 g ziemniaków 250 g pieczarek 50 g masła klarowanego 10 g suszonych podgrzybków 1 mniejsza marchewka i pietruszka 2 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz do smaku szczypta pieprzu
Kraina Miodem Płynąca