zupa - 39353 przepisów (strona:1439/2624)

Rosół 35

dnia czy niewłaściwej pogody na rosół. U nas nieważne czy to niedziela czy środek tygodnia, zawsze jest chętnie jedzony. Nie ważne też czy zima czy lato, na tą zupę zawsze znajdą się chętni. U nas rosół jedzony jest najczęściej z makaronem ale bywa też z ryżem czy kaszą, szczególnie z kaszą jaglaną. Jak wy najchętniej go jadacie? PRZEPIS ROSÓŁ Składniki

Dorota Smakuje
Zupa koperkowa 28

Delikatna zupa gotowana na porcji rosołowej z dodatkiem ziemniaków, marchewki i dużej ilości koperku.  Składniki: porcja rosołowa  - ok 500 g z drobiu, 250 g ziemniaków, 1 marchewka, 1 duży lub 2 mniejsze pęki koperku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę. Marchew obieramy, kroimy w kostkę lub w plastry. Do garnka wrzucamy porcję

Lena Gotuje
Chłodnik buraczano-ogórkowy 21

maślanką, dopraw solą, pieprzem i kminkiem, wsyp posiekany szczypiorek, wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. 6. Jajka obierz, przekrój na pół i dodaj do zupy przed podaniem

Z notatnika dietetyka
GROCHÓWKA Z OGNISKA PASTERYZOWANA W SŁOIKACH + FILMIK 30

obok na patelni podpiekamy cebulę z pokrojonym boczkiem i kiełbasą. Kości wędzone, już ugotowane, obieramy i dodajemy łącznie w przypieczonym boczkiem i kiełbaską do garnka. Mieszamy, majeranek, doprawiamy zupę do smaku. Teraz ważne aby często mieszać grochówkę aby nie przywarła do dna. Wodę dolewamy opcjonalnie, grochówka nie może być zbyt gęsta. Gotujemy wszystko około 30-  20 minut, doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa pomidorowa jak u babci 116

wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie Składniki:           1,5 kg pomidorów lima 2 ząbki czosnku 50 g masła 1 litr

R'n'G Kitchen
Koldskål - duński chłodnik maślankowy na słodko 27

delikatną cytrynowo-waniliową nutą chłodnik idealnie sprawdza się w upalne popołudnia ale w swojej słodkiej wersji z pewnością nie jednemu przypadnie do gustu na letnie śniadanie. Do maślankowej schłodzonej zupy świetnie pasują sezonowe owoce, które rozjaśniają jej smak i dodają pysznej soczystości, a do tego kilka pokruszonych ciasteczek, dodających przyjemnie chrupiącego akcentu. Ja wykorzystałam tutaj kruszonkę, która została

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa z młodej kapusty z pulpetami 24

Pyszna letnia zupa pachnąca koperkiem. Przygotowana jest z młodych warzyw więc robi się bardzo szybko. Delikatna a zarazem pożywna bo z dodatkiem pulpecików. Jeśli lubimy bardziej kwaskowe smaki można dorzucić jeszcze koncentrat pomidorowy, ja zostałam przy deliktnym smaku koperku. składniki: 700 g młodej kapusty 3 l bulionu 3-4 duże młode ziemniaki 3-4 średnie młode marchewki 1 cebula

Monia miesza i gotuje
Krupnik z pak choy 38

kapusty, tym delikatniejszy jej smak), soczystość i chrupkość (bardziej chrupiące są łodygi niż liście). Jest jadalna w całości – zarówno białe łodygi, jak i zielone liście. Można dodawać ją do zup, makaronów, dań z ryżu, dań typu stir-fry i wielu innych . Pak choy jest bogata w błonnik i jest niskokaloryczna – w 100g surowej kapusty jest tylko 14 kcal. Po więcej

Dorota Smakuje
Przepis na zupę - chłodnik litewski 28

dyskusyjna.       Zapraszamy na przepis na chłodnik.     Mariusz i Agnieszka    Link do filmu z przepisem Jak zrobić CHŁODNIK litewski❓ - Przepis na zupę na lato   Składniki: duży pęczek botwinki (jak mały to dwa) 0,5 litra wody mały pęczek koperku  mały pęczek szczypiorku  3 sztuki ogórków gruntowych duży pęczek rzodkiewek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa krem z soczewicy i marchewki 32

Pyszna zupa z czerwonej soczewicy i marchewki, prosty przepis na pyszny i zdrowy obiad. Polecam... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Zupa krem z zielonych szparagów 24

Prosty przepis na pyszną zupę, sezon na szparagi się zaczyna, więc warto wykorzystać ten czas i zrobić coś pysznego, dni wróciły chłodniejsze, więc zupka na rozgrzewkę będzie jak znalazł, polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Co zrobić z jedzeniem po świętach? Można je przerobić na pyszny obiad lub kolację! 33

obiad lub kolację! Zostały Wam w lodówce zalegające mięsa, warzywa, sery i wędliny po świętach na które nie możecie już patrzeć? Żaden problem, przeróbcie je na smakowite pierogi, zapiekankę, zupę, krokiety, pizze albo pasztet. Takie danie na pewno cała rodzinka zje ze smakiem i nawet nie zauważą, że zostało ono zrobione z poświątecznych resztek. Zapraszam po przepisy!     Poświąteczna

Blog z Apetytem
ZUPA SELEROWA Z KURCZAKIEM 36

Prosta, lekka i jaka pyszna! Poznajcie recepturę, która odmieni Wasze życie! Oto ZUPA SELEROWA Z KURCZAKIEM, czyli pomysł na dzisiejszy lunch

COOKMAGAZINE
Nudelzupa (Rosół) 25

Receptōw1 na nudelzupa je możno tela, wiela je kuchŏrzy. Niyjedyn spōminŏ2 zupa, kero rychtowała3 ōłma4 abo jako ciotka i już niyskorzyj5 żołdnymu6 niy udało się [...] The post Nudelzupa (Rosół) appeared first on Chop w kuchni

Chop w kuchni