zupa - 39353 przepisów (strona:1436/2624)

Rosół drobiowy 69

jednak w to wątpić, bo niby czemu miałoby go u mnie zabraknąć. To nie jest przecież jakaś fizyka kwantowa. Zresztą każdy ma swój pomysł na rosół, jedni robią tę zupę na paru rodzajach mięs, inni dodają podroby, jabłka. Jak ktoś będzie chciał mnie zjeść to i tak zje, najczęstsze kłótnie na grupach kulinarnych dotyczą carbonary i rosołu. U mnie dziś

Kardamonovy
Szybkowar przepisy 180

kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki Jak ugotować ciecierzycę Jak ugotować fasolę czerwoną w szybkowarze Biała fasola z szybkowaru Jak ugotować ziemniaki w szybkowarze Jak ugotować kaszę jaglaną w szybkowarze

Dorota Smakuje
Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa 65

porządne łyżki smalcu z mangalicy; mały plasterek wędzonej słoniny z mangalicy; 1 duża cebula; duża żółta papryka; 2-3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 1... Artykuł Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Grochówka wojskowa czyli zupa grochowa 65

surowe); kilka plastrów szynki dojrzewającej; korzeń pietruszki; 1 marchewka; mały kawałek selera; kawałek pora (opcja); masło klarowane; suszony majeranek; sól, pieprz; przepis na grochówkę wojskową Artykuł Grochówka wojskowa czyli zupa grochowa pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kwaśnica góralska spod samiuśkich Tater 70

KWAŚNICA ZUPA GÓRALSKA SKŁADNIKI 800 gramów kapusty kiszonej; szklanka soku z kiszonej kapusty; 500 gramów surowego, wędzonego boczku; 400 gramów żeberek wędzonych lub wędzonych kości ze schabu; 4 suszone prawdziwki lub podgrzybki; 5-8 liści laurowych; 8-12 ziaren ziela angielskiego; 3 duże ziemniaki; pieprz; przepis na kwaśnicę góralską spod samiuśkich Tater Artykuł Kwaśnica góralska spod samiuśkich Tater pochodzi

Kuchnia Tomka
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) 74

beztłuszczowa) pieczenie pieczenie ciast grillowanie suszenie wyrastanie ciasta drożdżowego Tak szeroki wybór programów umożliwia przygotowanie w Instant Pocie Ultimate Lid niemal każdego dania! Możliwości nie zamykają się tylko na zupie i jednogarnkowych daniach, bo możemy upiec ciasto, zrobić przetwory, jogurt, suszone owoce, czy też grillowane warzywa i wiele, wiele innych. Jakiego programu najczęściej używam? Zdecydowanie funkcji szybkowaru! Dzięki niej spędzam

Via Gusto
Zupa rybna z karpia 61

Pyszna zupa, prosty przepis, na co dzień i na święta. U mnie z ziemniakami, czasem zamiast ziemniaków robię lane kluski. Wykorzystuje tutaj również wszystkie głowy z karpi które już pokroiłam na dzwonka. Możecie użyć również innej świeżej ryby, lub dodać jej więcej oprócz filetów z karpia, polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Barszcz wigilijny z Brzysk – kuchnia podkarpacka 188

mojej koleżanki w Pstrągowej w Wigilię jadano barszcz ze wspólnej miski, która stała na środku stołu. Każdy do miski sięgał swoją łyżką i starał się uronić jak najmniej świątecznej zupy. W wielu domach przygotowując uszka do barszczu do jednego z nich wkłada się monetę. Kto podczas wigilijnej kolacji trafi na monetę, ma zagwarantowane powodzenie na kolejny rok. Samo spożywanie dań

Trzeci talerz
Barszcz wigilijny 70

przetestować coś nowego, ale są oczywiście pozycje obowiązkowe, bez których święta nie mogłyby się odbyć. Tradycyjny barszcz wigilijny na zakwasie , to dla mnie kwintesencja tych świąt. Barszcz wigilijny Dzisiejsza zupa jest przeze mnie robiona bardzo często nie tylko od święta. Uwielbiam pić barszcz czerwony prosto z kubka, bez żadnych dodatków. Klarowny, lekko pikantny, delikatnie kwaśny, a jednocześnie słodki… PERFEKCYJNY

Blendman
Makaron domowy przepis babci 89

makaron Pokrojony makaron rozrzucam pojedynczo za pomocą widelca lub palców i odstawiam do podsuszenia na kilka minut. Możesz też zwinąć je w gniazda. Podsuszony makaron wykorzystuję od razu do zupy lub drugiego dania. Nadmiar makaronu możesz zamrozić lub wysuszyć (kilka dni w temperaturze pokojowej!). Do sprawnego suszenia sprawdzi się idealnie suszarka do grzybów i owoców. Możesz też wykorzystać piekarnik

Ania gotuje
Zupa grzybowo kalafiorowa 95

remowa zupa grzybowo kalafiorowa z korzeniem pietruszki z grzankami. Składniki:  2 suszone grzyby kafior mały  300 g pieczarrek korzeń pietruszki cebula 2 ząbki czosnku mleczko kokosowe 100 ml 1 kostka bulionu warzywnego lub grzybowego 2 łyżki miso sól, pieprz do smaku orzechy włoskie 2 łyżki oliwy ziele angielskie kilka ziarenek  gałka muszkatołowa grzanki oliwa do polania Przygotowanie

AZgotuj!
CZERWONY BARSZCZ Z USZKAMI + FILMIK 74

Barszcz czerwony i uszka z grzybami to podstawa dań wigilijnych. Osobiście za nim przepadam, cudowny smak zupy i delikatne a zarazem mocno grzybowe uszka, rewelacyjne danie. Polecam państwu przepis.            FARSZ : 100 g suszonych grzybów 100 g świeżych pieczarek 2 cebule 100 g masła sól, pieprz do smaku           CIASTO

Kulinarne Fantazje Marioli
Kremowy barszcz na zakwasie z ciastkami francuskimi 67

lubi czysty barszcz niech nie czyta dalej... 😋bo kremowy barszcz przygotowałam z zakwasu, buraków i włoszczyzny. Aby nie wyrzucać ugotowanych warzyw, pozostałości z czystego barszczu wszystko zmiksowałam zupę na krem. A tym którym nie chce się robić pierogów -uszek lub po prostu nie styka czasu proponuję jako dodatek gwiazdki z ciasta francuskiego. Smakuje obłędnie. Składniki: włoszczyzna - porcja buraki gotowane

AZgotuj!
Czarnina – tradycyjna zupa kujawska 63

innych znienawidzona. Znam ją od dzieciństwa, gotowała ją moja babcia i wtedy (jeszcze jako dziecko)… Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Czarnina</span> – tradycyjna zupa kujawska pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Rosół z gęsi 88

wystygnie i stężeje możesz zdjąć z niego warstwę tłuszczyku. Potem można go wykorzystać do smażenia. Gdy skończysz gotować rosół, pamiętaj aby wyjąć z niego mięso i warzywa. Niestety zupa ta ma tendencję do kwaśnienia, dlatego trzeba ją przechowywać przecedzoną. Natomiast mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia farszu np. do pierogów lub krokietów. Jeśli nie planujesz robić ich od razu

Kulinarne przygody Gatity