zupa - 39012 przepisów (strona:1437/2601)

Wigilijna zupa grzybowa -gęsta i kremowa 342

Pyszna ,mocno aromatyczna zupa grzybowa -postna typowo na Wigilię. Bardzo kremowa i treściwa, nie trzeba dodawać do niej już nic więcej - Smacznego

Swojskie jedzonko
Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami 66

dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami

czarrna od kuchni
Zupa z pak choi 108

kapusta pak choi 10 dkg pieczarek 1 marchewka 1 łyżka pociętych grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych mielona trawa cytrynowa chili … Czytaj dalej Zupa z pak choi

czarrna od kuchni
Zupa z żołądków drobiowych 72

Zapewne dzisiejszy przepis nie każdemu przypadnie do smaku,  ale Ci co lubią żołądki drobiowe pewnie się skuszą .  Pyszna, aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca zupa  idealna na zimne, szare dni jesienne. Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 2 duże cebule 1,5 l bulionu 2 marchewki 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 liście

magiczna kuchnia Kasi
Pikantna zupa po syczuańsku 217

puszka kukurydzy 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 marchewka kawałek pora garść grzybów mun 1/2 papryki 1 litr bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego … Czytaj dalej Pikantna zupa po syczuańsku

czarrna od kuchni
Krem z pieczonej dyni z jabłkami 61

Dynia w każdej postaci i do wszystkiego – to moje hasło jesieni. A poniżej przepis na gęsty, aromatyczny krem z pieczonej dyni ze słodko-kwaśnymi, soczystymi

Fitsweet.me
Zupa grzybowa z makaronem 72

Pyszna, aromatyczna i bardzo sycąca zupa grzybowa z makaronem  zabielana śmietaną. Do tego przepis jest bardzo prosty i szybki  do realizacji. Oczywiście świeże grzyby możecie zamienić na  mrożone bądź suszone i również wyjdzie bardzo smacznie. Składniki: 600 g świeżych grzybów  200 g makaronu 100 ml śmietanki 30% 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera

magiczna kuchnia Kasi
Rosół z kaczki 70

Rosół to tradycyjna zupa niedzielna należąca do narodowych  polskich potraw. Tak w ięc dziś zapraszam Was na pyszny, aromatyczny i  esencjonalny rosół z kaczki. Taki prawdziwy domowy, jak u mamy :) Składniki: korpus razem z piersią kaczki 2 skrzydła kaczki szyja kaczki 4 marchewki 3 pietruszki 1 średni seler kawałek pora 1 cebula 1/2 pęczka

magiczna kuchnia Kasi
ZUPA MINESTRONE Z WARZYWAMI 48

razem proponuję Wam przepis na włoską zupę minestrone, również popularną we Francji, komponują ją głównie warzywa, w poniższym przepisie są nimi marchewka, cukinia, seler naciowy, pomidor i ziemniaki, a uzupełnia je na ogół ryż lub makaron, w tym przepisie jest to kasza jęczmienna perłowa.   Przygotowanie :20 min. Gotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób: ● 4 marchewki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Gotuję z Baletnicą 129

Zupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Szarlotka „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo Pizza na lawaszu Tarta z masa dyniową Śliwki pod kruszoną orzechową „Fit przepisy od Baletnicy„ … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
botwinka na pyszny obiad... 67

rosołowe ), zagotować. Buraczki w rozdrabniaczu zmiksować i dodać do botwinki, gotować z 15 minut, dodać soli, pieprz mielony, cukier, ocet jabłkowy. Mleko wymieszać z mąką, śmietaną i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia i zdjąć z ognia. Słoninkę wędzoną drobno pokroić i z posiekaną cebulką usmażyć, polać nią ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, posypać koperkiem. Na tłuszczu po słoninie usmażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa krem z grzybów leśnych 150

grzybów leśnych 1 cebula 1 marchewka kawałek selera i pietruszki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 50 g czerwonej soczewicy 3 szklanki bulionu 3/4 szklanki mleka sól, … Czytaj dalej Zupa krem z grzybów leśnych

czarrna od kuchni
Prosta zupa z kapusty 58

ziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania