Zupa na podniesienie poziomu żelaza

Zupa na podniesienie poziomu żelaza

Zupa na podniesienie poziomu żelaza

Przepis na : obiad

Z upa na podniesienie poziomu żelaza...To krem z buraka w towarzystwie czarnej soczewicy. Czarna soczewica i buraki zawiareją spore ilości żelaza. Soczewica czarna (3,33 mg/100 g), buraki 1/7 mg/100g. Składniki:  5 średnich buraków pieczonych/ gotowanych 200 ml zakwasu z buraków  1/2 selera 1 korzeń pietruszki 2 ząbki czosnku sól i peprz do smaku kmin rzymski ok 3/4 łyżeczki lisć laurowy ziele angielskie 3 szt.  1/2 szklanki soczewicy czarnej tymianek świeży trochę 2 łyżki oliwy z oliwek Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.