zupa - 39353 przepisów (strona:1440/2624)

Zupa krem pomidorowa z ziemniakami 76

Wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Gotować ok. 15 minut, a następnie dodać obrane ziemniaki i pozostałe składniki. Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Po upływie czasu z zupy wyjąć udka, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie zblendować na gęsty i gładki krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Gotuję z Baletnicą :) 184

Papryki faszerowane z kaszą jaglaną „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Zupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Gołąbki z kapust pekińskiej „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Ciasto marchewkowe … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Wietnamska zupa z surimi 265

jajko 1/2 litra bulionu 100 g zielonego groszku, mrożonego lub z puszki sos sojowy sos chili Przygotowanie: Paluszki surimi pokroić i podzielić na listki. … Czytaj dalej Wietnamska zupa z surimi

czarrna od kuchni
Zupa krem z kiszonych buraków 141

para też będą świetne Przygotowanie:  Warzywa obieramy. Buraki kroimy na mniejsze kawałki ( można też użyć gotowych gotowanych na parze). W garnku w którym będzie gotowała się zupa wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy garam masalę, czosnek, seler, imbir oraz pokrojone ziemniaki. Kilka minut podsmażamy. Wlewamy wodę do zakrycia. Dodajemy sól. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Po 10 minutach dodajemy

AZgotuj!
Zakwas na barszcz 80

buraków z zakwasu wcale nie musisz wyrzucać. Będą świetnym dodatkiem do sałatek lub kanapek. Zwłaszcza jeśli podpieczesz je w piekarniku lub na patelni. Możesz również zrobić z nich doskonałą zupę lub chłodnik, a także ciekawy dodatek do świątecznego barszczu. Jeśli je zetrzesz lub zmiksujesz w blenderze, zrobisz z nich świetne racuszki albo naleśniki. Zakwas na barszcz Przepis na zakwas

okolicepalnika.pl
Zupa pieczarkowa z suszonym grzybkiem 94

Zupa pieczarkowa podkręcona smakiem suszonych grzybów, z dodatkiem kaszy jaglanej oraz kurkumy dla zdrowia. Lekko maślana, aromatyczna, treściwa. około 4 porcje: 1,2 litra rosołu/bulionu około 400 g ziemniaków  250 g pieczarek 50 g masła klarowanego 10 g suszonych podgrzybków 1 mniejsza marchewka i pietruszka 2 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz do smaku szczypta pieprzu

Kraina Miodem Płynąca
Zupa grzybowa 151

porcja rosołowa (w wersji świątecznej wywar warzywny, bez mięsa) 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 1 mała cebula listki selera i lubczyku 2 garście … Czytaj dalej Zupa grzybowa

czarrna od kuchni
Warmińska zupa z pulpecikami 193

kości schabowe włoszczyzna 2 garście grzybów suszonych 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz mąka kluski: 1 jajko … Czytaj dalej Warmińska zupa z pulpecikami

czarrna od kuchni
Kasza manna, jak i kiedy warto ją włączyć do diety? 100

cukrem. Stanowi ona również świetny dodatek do ciast, budyniów, musów i kleików. Równocześnie można używać jej jako panierki czy zagęszczacza do sosów. Kasza manna to także dodatek do zup (krupniki), pasztetów i kotletów. Tym samym jej zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Materiał partnera. Artykuł Kasza manna, jak i kiedy warto ją włączyć do diety? pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wigilijna zupa grzybowa -gęsta i kremowa 394

Pyszna ,mocno aromatyczna zupa grzybowa -postna typowo na Wigilię. Bardzo kremowa i treściwa, nie trzeba dodawać do niej już nic więcej - Smacznego

Swojskie jedzonko
Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami 146

dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami

czarrna od kuchni