zupa - 39132 przepisów (strona:1449/2609)

Biały barszcz z jajkiem na wędzonce 116

Mocny rozgrzewająca, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem świątecznego jajka smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Jest obowiązkową potrawą naszego Wielkanocnego stołu. Składniki: 500g wędzonego boczku 500ml żuru z butelki (zakwas) 4 cebule 4 liście laurowe 3 ząbki czosnku 100ml śmietany 18% 6 ziemniaków 4 łyżeczki majeranku 6 jajek sól pieprz olej Wykonanie: 1. Boczek

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny barszcz chrzanowy z jajkiem i białą kiełbasą 115

Moja wersja tradycyjnego barszczu podawana na naszym świątecznym stole podczas Wielkanocnego śniadania. Mocna rozgrzewająca, wyraziście chrzanowa, pachnąca wędzonką i opalaną cebulką zupa z dodatkiem białej kiełbasy własnej roboty smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Składniki: 500g wędzonego boczku 5 cebul 4 liście laurowe 500ml żuru z butelki (zakwas) 120g chrzanu 3 ząbki czosnku 100ml śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Barszcz ukraiński z kiełbasą jałowcową 82

pokrojone w paski prawdziwki wraz z wodą w której się gotowały. Dodałem pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy i ugotowaną fasolę. Kapustę włoską wcześniej poszatkowaną dodałem do gotującej się zupy pod koniec gotowania. Całość doprawiłem solą, pieprzem, posiekanym koperkiem, cukrem i octem. Kiełbasę pokroiłem w plasterki, które wrzuciłem do barszczu. Gotowałem jeszcze przez kilka minut. Na koniec zabieliłem śmietaną ( można

R'n'G Kitchen
Chłodnik z miętową nutą 92

mojprzepisna.pl | Chłodnik z miętową nutą Stragany pękają w szwach od botwinek, rzodkieweczek, szczypiorków i koperków dodajcie jeszcze do tego świeżego ogóreczka, kilka listków mięty i powstanie Wam całkiem fajna zupa na upalne dni. Chłodnik. Mój chłodnik jest wzbogacony smakiem mięty, myślę że świetnie się dogadują. Polecam Składniki na garnek o pojemności 2-3 litry: 1 pęczek botwinki 2 pęczki rzodkiewki

moj przepis na
Zupa warzywna z kaszą i soczewicą 179

brokułów 150 g mrożonej fasolki włoszczyzna 80 g zielonej soczewicy 45 g kaszy jaglanej jarzynka, pieprz 3/4 szklanki mleka Przygotowanie: Włoszczyznę obrać, pokroić, zalać wodą, wsypać … Czytaj dalej Zupa warzywna z kaszą i soczewicą

czarrna od kuchni
Bułki z serem, puszyste i pyszne 88

Pyszne bułki idealne jako dodatek do zup i dań mięsnych. Bułeczki wyszły puszyste i pyszne. Z tej porcji zrobiłam 8 bułek. Polecam W letniej wodzie rozmieszać drożdże, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Do miski wrzucić pozostałe składniki i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić, ugniatając na gładkie sprężyste ciasto. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe

Kuchnia Pokoleń
Krupnik warzywny 68

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nadszedł czas na bezmięsną zupę. Na tapetę wzięliśmy krupnik. Niesamowicie aromatyczne i pożywne danie, które z pewnością zagości na stałe w waszym menu. Składniki: 3 ziemniaki 2 marchewki 1 kawałek selera korzeniowego 1 łodyga selera naciowego

R'n'G Kitchen
PYSZNY ROSÓŁ DROBIOWY Z WOLNOWARU+ RECENZJA WOLNOWARU CROCK-POT 82

godz i to wszystko, resztę to on już zrobi za Ciebie. Uwielbiam rosołek z tego sprzętu, dzięki długiemu gotowaniu zarówno mięso jak i warzywa oddały cały swój smak a zupa z każdą godziną staje się coraz bardziej żółciutka i klarowna.  Przede wszystkim wyjaśnijmy sobie co to takiego właściwie jest ten wolnowar (slow cooker). Jest to garnek elektryczny przeznaczony

Zrób to smacznie
Flaki po rzymsku. Zupełnie inne niż te, które jedliśmy do tej pory. PRZEPIS 332

Kiedyś myśleliśmy, że flaki, gęsta zupa, której głównym składnikiem są krowie żołądki, to wyłącznie specjalność kuchni polskiej. Nic bardzie mylnego. Flakami zajadają się tę na południu Europy. W Rzymie to prawdziwy przysmak. Robi się je zupełnie inaczej niż u nas, ale, zapewniamy, też są wyborne. Przepis na flaki po rzymsku Składniki: 500 gramów oczyszczonych i pokrojonych żołądków wołowych, 2 cebule

Kulinarna Polska
Zupa ekspresowa z dyni, marchewki i imbiru. 104

powysiłkowy ból mięśni. Uważa się, że w tych działaniach pośredniczą właściwości przeciwzapalne imbiru. Więc co możemy przygotować z tego imbiru, żeby nie jeść go na surowo:-) Np pyszną rozgrzewającą zupę krem. Składniki: mała dynia piżmowa 5 marchewek pietruszka cebula 3cm imbiru 3 ząbki czosnku łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 3 liście laurowe 100ml mleka kokosowego sól, piperz, gałka

wysmienity
Pożywna zupa wielowarzywna 167

czosnku 2 średnie buraki 1/2 dyni piżmowej 200 g ziemniaków 1 pietruszka 50 g kaszy jaglanej 80 g soczewicy zielonej zioła prowansalskie kurkuma ostra papryka … Czytaj dalej Pożywna zupa wielowarzywna

czarrna od kuchni
Dal z czerwonej soczewicy 93

przyznam szczerze, że na inne kuchnie byłam raczej zamknięta. O dalu usłyszałam w podcaście Owsianej, gdy rozmawiała z Asią z bloga Small Travelers . Asia wspomniała tutaj właśnie o tej zupie. Nie wiem dlaczego, ale poczułam, że muszę ją wypróbować. Od razu poszłam do sklepu, kupiłam potrzebne produktu i zabrałam się za dal. Nie sądziłam, że to może być tak pyszne

365 dni dookoła kuchni
Zupa a’la bolognese 78

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak zwykle dylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis.   Składniki: 250 g boczku surowego 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 ml czerwonego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego

R'n'G Kitchen
Ramen z grzybami 118

head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz też inne orientalne przepisy : Kokosowe kotleciki z kurczaka Spring rolls z kurczakiem i ananasem Ramen z kurczakiem Dim sumy Zupa kokosowa z kurczakiem Szybkie czerwone curry Zobacz też najnowsze przepisy : Ramen z grzybami Kociołek myśliwski – jak go wybrać? Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem

okolicepalnika.pl
Pyszna zupa z cukinii, szpinaku oraz mleka kokosowego. Przepis na zupę low FODMAP. 129

Przygotowanie wartościowego posiłku jeszcze nigdy nie było takie proste. Dodatkowo zupa jest smaczna i pełna witamin. Wolna od 14 głównych alergenów oraz low FODMAP. Składniki na około 6 porcji: 6 małych cukinii 300g szpinaku baby 200ml mleka kokosowego szklanka ryżu 2 marchewki 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1,7l bulionu Sposób przygotowania: Ryż ugotuj w osolonej

wysmienity