grzybów leśnych 1 cebula 1 marchewka kawałek selera i pietruszki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 50 g czerwonej soczewicy 3 szklanki bulionu 3/4 szklanki mleka sól, … Czytaj dalej Zupa krem z grzybów leśnych
czarrna od kuchniziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenpuszka mleka koksowego light 1 marchewka 1 cebula 2 duże pomidory 1/2 czerwonej papryki 1 mała cukinia 100 g makaronu sól, pieprz słodka papryka sos … Czytaj dalej Zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym
czarrna od kuchnibulionem, zaś rosołek nabiera smaku farszu. Polecam inne przepisy kuchni kresowej, jakie niedawno wrzuciłem na bloga: Manty – tatarskie pierożki Kakory – pieczone pierogi Soczewiaki – wegetariańskie pieczone pierogi Zupa soljanka Składniki: Ciasto na pierogi 250 g mąki (użyliśmy mąki typ 650) – 1 szklanka 125 ml gorącej wody – pół szklanki 2 łyżki oleju Duża szczypta soli Farsz
Niedzielny kucharzPół roku nie było u nas pomidorówki i naszła mnie ochota na taką zupę. Tym razem wypróbowałam passaty pomidorowej jako bazy. Po prostu rewelacja. Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 mała cebulka 1 marchewka 1 pietruszka 500 g passaty pomidorowej sól, pieprz suszona bazylia odrobina cukru ziele angielskie liść laurowy Sposób przygotowania: 1. Umyte skrzydło zalać zimną wodą
Kuchnia domowa AniSzybka i bardzo zdrowa zupa krem z cukinii. Doskonałym dodatkiem na podbicie białka w posiłku jest rozszerzenie go o bio białko konopne z serii ACTIVE od HempKing ! Składniki: 500g obranej cukinii 150g obranego ziemniaka 20g bio białka konopnego ACTIVE przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, jarzynka bez soli, zioła prowansalskie 1,5l wody Sposób przygotowania: Obraną cukiernię
Truskawkowa Fiestaindyka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez godzinę pod przykryciem. Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dodajemy do gotującego się mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z pomidorami z puszki. Gdy warzywa będą miękkie odławiamy golonki. Mięso oddzielamy od skóry i kości i z powrotem wrzucamy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Przed
Qchnia po prostuzapewne się zorientowaliście namiętnie zjadam i dodaję do różnych potraw wędzony twaróg. Tym razem powstał krem pomidorowy z wędzonym twarogiem. Pyszna, lekka i prosta zupa oczywiście na niedzielnym rosole, ale z dodatkiem wędzonego twarogu zyskała całkiem inny smak i charakter. Polecam, eksperymentujcie z wędzonym twarogiem, on jest nie tylko do kanapek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym
czarrna od kuchniElektryzująco zielony, niespotykanie wyrazisty, pełen witamin i słońca! Oto nasz KREM Z CUKINII, czyli doskonała propozycja na letni lunch. Pychota! Artykuł KREM Z CUKINII pochodzi z
COOKMAGAZINESzybka, prosta i bardzo smaczna zupa z dodatkiem kaszy jęczmiennej, trio warzywnym i udkami kurczaka. Składniki: 2 udka kurczaka 50g suchej kaszy jęczmiennej 250g trio warzywnego 10g suszonej włoszczyzny przyprawy: jarzynka bez soli, zioła prowansalskie, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe 2l wody Sposób przygotowania: Umyte i oczyszczone udka kurczaka zalać zimną wodą. Gotować do momentu wrzenia wody. Wrzucić
Truskawkowa Fiestaryż wchłonie płyn i zmięknie, trwa to 10-15 minut. 2. Ryż podajemy z ulubionymi owocami. ryż na mleku kokosowym, napój kokosowy, kokos, śniadanie na słodko, borówki, zupa mleczna, fit, dietetyczna, zdrowo, dieta
Szefowa kuchniKorzystając ze świeżych warzyw można ugotować pyszny czerwony barszcz a'la ukraiński, Jak Wy gotujecie tę popularną zupę? Artykuł Barszcz czerwony z bobem i młodą kapustą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąprzygotować chłodnik litewski potrzeba tylko kilku prostych składników: botwinki, drobno posiekanych buraków oraz dużo posiekanego koperku i szczypiorku. Chłodnik można przygotować na zsiadłym mleku, jogurcie naturalnym lub kefirze. Zupę można doprawić sokiem z cytryny, koncentratem buraczanym i mielonym czosnkiem. Składniki na chłodnik litewski: duży pęczek botwinki z buraczkami około 0,5 litra bulionu warzywnego lub wody 500ml kefiru 400ml kwaśnej
Moja Książka Kucharska