Scroll down for recipe in English. Naszła mnie ostatnio ochota na bardziej azjatyckie smaki. A że kocham zupy wszelakie to wymyśliłam taki oto bulion orientalny z grzybkami mun i sosem rybnym. Z dodatkami do tej zupki można poszaleć i dodać to co się najbardziej lubi, ale ta moja cukinia "blanszowana na sucho" ;) wyszła naprawdę cudnie! Jeśli ktoś lubi oczywiście chrupiące
Delicious Placenastępnie całość zmiel na gładką pastę przy pomocy blendera. Przestudzoną masę przełóż do foremki do kostek i włóż do zamrażalnika. Domowe kostki rosołowe możesz wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju zup i sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też
okolicepalnika.plczas mieszając. Dodajemy sól, mieszamy. Kaszę wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki, ja użyłam keksówki. Kaszę porządnie studzimy i kroimy w kostkę. Pamiętajcie żeby przed podaniem podgrzać ją w zupie
KardamonovyDzisiejsza zupa to taka trochę "śmieciówka". Ugotowana z tego co znalazłam w lodówce i zamrażarce. Starałam się jedynie aby większość użytych przeze mnie warzywa miała kolor zielony
Stare Garylubicie, tak jak ja, szybkie i jednocześnie zdrowe posiłki? W około 30 minut przygotujecie tą przepyszną zupę ponadto możecie puścic wodze fantazji: dodać wg mięso, kaszę jaglaną czy przyprawić Waszymi ulubionymi ziołami. Jesteście zainteresowani? Do przygotowania 6 porcji bulionu potrzebujecie: – 6 średnich marchewek – puszkę białej fasoli – 500 ml wody – 2 liście laurowe – ziele angielskie
Szybko Tanio Smaczniestudzimy i obieramy nożem (wystarczy nożykiem poruszać góra dół a skórka będzie odchodzić sama w cienkich kawałkach). Ostudzone buraki umieszczamy w misce (lub w naczyniu w którym będziecie miksować zupę, np kielich do koktajli), dodajemy sok jabłkowy, ocet, miętę, pieprz i czosnek. Całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji i wstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Podajemy
Szybko Tanio SmacznieBarszcz w Polsce niejedno ma na imię. Są barszcze białe, zielone, czerwone, ukraińskie (o barszczu Sosnowskiego nie wspomnę;). Co ciekawe, za wschodnią granicą mianem barszczu określana jest jedynie zupa w typie barszczu ukraińskiego. Taki barszcz gotowany jest na mięsnym bulionie, oprócz buraków ma dużo innych warzyw, jak chociażby kapustę, marchew, fasolę. I koniecznie podawany jest ze śmietaną
Obiad gotowyfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak się chce, to można Jak się lubi, to nawet trzeba Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie. Składniki: 250 g pieczarek 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 1 łyżka masła ghee 1,2 litra bulionu warzywnego
R'n'G Kitchenłyżki oliwy. Podsmażamy papryczkę chili, imbir i cebulkę. Dodajemy kawałki kurczaka, wlewamy mleko kokosowe i 400 ml wody; doprawiamy solą. Doprowadzamy do wrzenia. Do zupy dodajemy sok z 2 limonek oraz ciepły bulion. Kontynuujemy gotowanie kolejne 15 minut, mieszają c od czasu do czasu. Przygotowaną zupe wlewamy do miseczek. Przed podaniem dekorujemy dymką
La grande e la piccola cuocazmniejszyłem ogień i dalej gotowałem 2 godziny, aż groch zrobił się miękki. W razie potrzeby należy dolać trochę wody. Wyjąłem boczek, pokroiłem go w kostkę i ponownie dodałem do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem
R'n'G Kitchen