Pyszna letnia zupa pachnąca koperkiem. Przygotowana jest z młodych warzyw więc robi się bardzo szybko. Delikatna a zarazem pożywna bo z dodatkiem pulpecików. Jeśli lubimy bardziej kwaskowe smaki można dorzucić jeszcze koncentrat pomidorowy, ja zostałam przy deliktnym smaku koperku. składniki: 700 g młodej kapusty 3 l bulionu 3-4 duże młode ziemniaki 3-4 średnie młode marchewki 1 cebula
Monia miesza i gotujekapusty, tym delikatniejszy jej smak), soczystość i chrupkość (bardziej chrupiące są łodygi niż liście). Jest jadalna w całości – zarówno białe łodygi, jak i zielone liście. Można dodawać ją do zup, makaronów, dań z ryżu, dań typu stir-fry i wielu innych . Pak choy jest bogata w błonnik i jest niskokaloryczna – w 100g surowej kapusty jest tylko 14 kcal. Po więcej
Dorota Smakujedyskusyjna. Zapraszamy na przepis na chłodnik. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić CHŁODNIK litewski❓ - Przepis na zupę na lato Składniki: duży pęczek botwinki (jak mały to dwa) 0,5 litra wody mały pęczek koperku mały pęczek szczypiorku 3 sztuki ogórków gruntowych duży pęczek rzodkiewek
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszna zupa z czerwonej soczewicy i marchewki, prosty przepis na pyszny i zdrowy obiad. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoProsty przepis na pyszną zupę, sezon na szparagi się zaczyna, więc warto wykorzystać ten czas i zrobić coś pysznego, dni wróciły chłodniejsze, więc zupka na rozgrzewkę będzie jak znalazł, polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoobiad lub kolację! Zostały Wam w lodówce zalegające mięsa, warzywa, sery i wędliny po świętach na które nie możecie już patrzeć? Żaden problem, przeróbcie je na smakowite pierogi, zapiekankę, zupę, krokiety, pizze albo pasztet. Takie danie na pewno cała rodzinka zje ze smakiem i nawet nie zauważą, że zostało ono zrobione z poświątecznych resztek. Zapraszam po przepisy! Poświąteczna
Blog z ApetytemProsta, lekka i jaka pyszna! Poznajcie recepturę, która odmieni Wasze życie! Oto ZUPA SELEROWA Z KURCZAKIEM, czyli pomysł na dzisiejszy lunch
COOKMAGAZINEReceptōw1 na nudelzupa je możno tela, wiela je kuchŏrzy. Niyjedyn spōminŏ2 zupa, kero rychtowała3 ōłma4 abo jako ciotka i już niyskorzyj5 żołdnymu6 niy udało się [...] The post Nudelzupa (Rosół) appeared first on Chop w kuchni
Chop w kuchnikurczaka, to idealna propozycja na zaspokojenie głodu naszej rodziny:). To danie nie tylko smakuje wyśmienicie ale jest również bardzo syte, proste w przygotowaniu, bogate w składniki odżywcze. Bataty nadają zupie delikatny słodki smak, ciecierzyca sprawia, że danie staje się bardziej sycące, a mięso kurczaka dodaje mu intensywności i białka. Składniki 2 średnie bataty, obrane pokrojone w kostkę 1 puszka ciecierzycy
gotuj ze mnąZupa z mięsem mielonym, kapustą, ryżem, pomidorami. Pysznie danie jednogarnkowe. Składniki: 600 g mięsa mielonego, pół główki białej kapusty, pomidory w puszce, 2 cebule, 100 g ryżu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, pęczek koperku, sól, pieprz, ok 1200 ml bulionu, 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Mięso mielone (u mnie z indyka, ale może być wieprzowe lub mieszane) podsmażamy na oliwie w garnku
Lena GotujeSycąca, rozgrzewająca i bardzo smaczna zupa grochowa. Ja przygotowują ją na wędzonych żeberkach z dodatkiem majeranku i grochu łupanego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Grochówka Składniki 400 g grochu łupanego 1 pasek wędzonych żeberek 1 spora marchewka 1 mała pietruszka, kawałek selera opcjonalnie 4-5 średnich ziemniaków pokrojone w kostkę 4 kulki
To co lubię - gotuję i polecampieprzu. Gotuj jeszcze około 5 minut. Na końcu dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, podpiecz w piekarniku, aby się leciutko zrumieniła. Gorącą zupę rozlej do głębokich talerzy. Do każdego talerza wrzuć kilka wysuszonych kawałków bagietki. Możesz także posypać suszoną lub świeżo pokrojoną natką pietruszki. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneŻur to typowa polska zupa przygotowywana na bazie zakwaszanej żytniej mąki. Jak czytamy w książce "Staropolska Kuchnia"; były żury postne jadane w czasie Wielkiego Postu i żury z dodatkiem mięsa. Powstanie żuru należy wiązać z odkryciem fermentacji mąki, którą wykorzystywano do przygotowania typowego dla polskiej kuchni chleba na tzw. zakwasie. „W Wielkim Poście jadano żur ze śledziem. Gdy więc
Kulinarne przemyslenia