Powszechnie wiadomo, że największe skarby i tajemnice kryje w każdym domu strych. I taki skarb w postaci starego wydania „Kuchni Polskiej” właśnie odkryłam. Nie jestem w stanie powiedzieć który to rok wydania ponieważ brak okładki i pierwszych kartek, ale pożółkły papier i plamy atramentu świadczą o poważnym wieku tej książki 😊 Postanowiłam ocalić te stare przepisy robiąc zdjęcia poszczególnych stron i udostępniać je publicznie. Może takie stare metody gotowania przydadzą się nie jednej gospodyni domowej. ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...