Dziś na blogu przepis na szybką zupę z dynią i ryżem. Pyszna, treściwa idealna na chłodne dni. Polecam:) Składniki: 2 L bulionu 1 kg dyni 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku masło szczypta kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowy sól, pieprz dodatkowo: szklanka ryżu natka pietruszki Wykonanie: Dynię pokroić na mniejsze kawałki, wydrążyć pestki, obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.