bogaty bulion i grubą warstwę roztopionego masła. Te różnice regionalne czynią ramen fascynującym i zmiennym daniem. 3. Skomplikowany proces przygotowania bulionu Bulion stanowi serce i duszę każdej dobrej miso zupy ramen. Proces przygotowania bulionu może być niezwykle skomplikowany, a niektóre restauracje strzegą swoich tajnych receptur jak skarbu narodowego. Wiele miejsc gotuje bulion przez wiele godzin, aby uzyskać bogaty smak, wykorzystując
ProstePesto.plCebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę, czosnek. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Całość przekładamy do garnka, również ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki
R'n'G KitchenSezon dyniowy w pełni, więc nie mogłam nie podzielić się z Tobą przepisem na pyszną zupę dyniową. Bardzo lubię ją przyrządzać, ponieważ wystarczy właściwie wszystko upiec w jednym naczyniu. Później już tylko zblendować z bulionem i można cieszyć się genialną jesienną zupką :) Składniki (4-5 porcji): 700 g. obranej dyni 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 pomidor
Delicious Placekuchni, ale też trochę ze względów zdrowotnych i jak już jestem przy zdrowiu to mam taki przydatny przepis który przyda się gdy mamy problemy z żołądkiem, gdy chcemy zjeść zupę z czymś innym niż tylko makaron lub dla naszych pociech. Zapraszam na kosteczki z kaszy manny które może odmienią waszą zupkę;) Składniki na cztery osoby: 1/2 litra lekko osolonej wody
Gotowanie...to proste !miękkości mięsa ) Garnek z mięsem i rosołem odstawić na noc w chłodne miejsce. Drugiego dnia zebrać zastygłą warstwę tłuszczu. Schować do lodówki, można go wykorzystać do sosów czy zup. Wyciągnąć mięso, pokroić na grubsze plastry. Warzywa wykorzystać np. do pasty na kanapki lub pokroić w kostkę i dodać na talerzu do rosołu. Podgrzać rosół, doprawić solą i pieprzem. Podawać
Kulinarne przemysleniaPyszna, rozgrzewająca i sycąca zupa z gruszki i pietruszki. Idealna na jesień, podaje ją z chrupkami z boczku i w takiej wersji na pewno wam posmakuje. Przepis bardzo prosty. Polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoDziś zapodam Wam przepis na mega aromatyczny i pyszny Krem z pieczonej papryki. Właśnie w piekarniku powstaje ten niesamowity zapach i smak tej zupy. Banalnie prosty, kilka składników a kubki smakowe po prostu oszaleją podczas konsumpcji. Niewielki nakład pracy zaowocuje uśmiechem na twarzy domowników. To jest dopiero podziękowanie. Korzystajcie póki papryka jest w promocji, bo nigdy nie wiadomo
R'n'G KitchenBogracz to sycąca zupa z mnustwem warzyw i wołowiny, zagęszczona kluseczkami. Smakuje rewelacyjne, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1 kg wołowiny u mnie pręga wołowa 150 g tłustego, wędzonego boczku 4 czerwone papryki 4 pomidory 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka wędzonej papryki 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka kminku 2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżka naturalnej jarzynki
Kulinarne Fantazje Mariolitrochę szkoda, bo u mnie nic się nie marnuje, a poza tym nie za bardzo chce mi się z tym bawić 😁. I według mnie wcale nie przeszkadzają w zupie, ale oczywiście to wszystko kwestia gustu. Inne przepisy na gazpacho na blogu Na blogu znajdziesz także inne pomysły na ten pyszne hiszpańskie chłodniki. Kliknij w przepis, aby do niego przejść: salmorejo
Kulinarne przygody GatityLatem taka zupę to i szybko i pysznie i zdrowo i pożywnie i odżywczo. Marchewka w sierpniu jest delikatna i po ugotowaniu kremowa a pulpeciki z indyczego mięsa dzięki dodatkowi skórki z limonki są jedyne i niepowtarzalne. Zachęcam zatem do gotowania, będziecie zachwyceni. Marchwianka z pulpecikami - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna propozycja na zimną zupę z ogórków na upalne dni. Nie wymaga dużego nakładu pracy by ją przygotować. Artykuł Gazpacho z ogórków pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąnawet nie wiem jak do niego dotarłam. Wiem natomiast, że zmusiły mnie do tego obecne upały. Zupa ładnie schłodziła się przez noc i na drugi dzień była jak znalazł. Róbcie, róbcie. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki wody źródlanej lub przegotowanej 5 ogórków gruntowych 1 duży ząbek czosnku pół pęczka koperku garść orzechów włoskich 1 łyżeczka oliwy extra
Kardamonovyuzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do niego poszatkowane zioła, sok z cytryny, sól i pieprz, mieszamy i wkładamy do lodówki na parę godzin. 2 dodatkowe ogórki kroimy w kostkę. Zupę przelewamy do misek, posypujemy ją ogórkami, poszatkowanym szczypiorkiem, siemieniem i skrapiamy odrobiną oliwy. Podobne przepisy: Gazpacho Chłodnik z kalarepą Tarator – chłodnik z ogórkami i orzechami Chłodnik ze szczawiem i serem wędzonym
Kardamonovyjednak w to wątpić, bo niby czemu miałoby go u mnie zabraknąć. To nie jest przecież jakaś fizyka kwantowa. Zresztą każdy ma swój pomysł na rosół, jedni robią tę zupę na paru rodzajach mięs, inni dodają podroby, jabłka. Jak ktoś będzie chciał mnie zjeść to i tak zje, najczęstsze kłótnie na grupach kulinarnych dotyczą carbonary i rosołu. U mnie dziś
KardamonovyZupa botwinkowa z pulpetami i ziemniakami, pachnąca koperkiem - pyszny letni i syty obiad. Składniki: 2 pęczki botwinki, 5-6 średniej wielkości ziemniaków 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowego), jajko, mała cebula, ok 1 l bulionu, pęczek koperku, sól, pieprz Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jajko oraz dużą szczyptę soli i pieprz. Mieszamy razem. Formujemy
Lena Gotuje