suszonych grzybów i pieczonych jabłek . Bardzo aromatyczny, esencjonalny i intensywny w kolorze. Pieczenie buraków i jabłek w mundurkach wydobywa z nich cały smak i słodycz, którym potem nasiąka cała zupa w trakcie chłodzenia przez noc. Do tak przygotowanego barszczu nie trzeba dodawać ani grama cukru. W tym barszczu zaskoczyły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze smak, który już był
Moja DelicjaCurry laksy wg. przepisu Gordona Ramsay’a , i która to bardzo trafiła w nasze kubki smakowe. Dzisiejsza laksa jest dość podobna smakiem, ale robi się ją z całego kurczaka. Zupa jest bardzo rozgrzewająca, pikantna (więc świetnie podkręci nasz metabolizm) oraz bardzo zdrowa. Kolendra oraz imbir mają mnóstwo właściwości zdrowotnych. Kolendra pomaga oczyścić organizm z toksycznych metali, ma działanie bakteriobójcze (pomaga
Moja Delicjaprzygotowania aromatycznego sosu z kaczki lub do confitu z kaczki), zamiast nogi daję drugie skrzydło. Dzięki temu z jednej całej kaczki mam kilka obiadów. Rosół z kaczki jest tłustą zupą, ale w prosty sposób możecie go odtłuścić (szczegóły w przepisie). Kiedyś nie byłam fanką rosołu z kaczki. Najzwyczajniej mi nie smakował, a wszystko przez brak dwóch przypraw, dzięki którym “nieprzyjemnie
Moja Delicjaburaczki oraz czosnek roztarty z solą. Barszcz czerwony uzupełnić wrzątkiem do 2 litrów, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwasem z buraków. Zagotować i zestawić z ognia. Do zupy wsypać posiekaną zieleninę. Barszcz czerwony można zabielić śmietaną rozmieszaną z 1 łyżką mąki. Miłego gotowania! Czerwony barszcz. Barszcz czerwony z ziemniakami
Moja Książka Kucharskaimbir Rosół wlewamy do ganka, dodajemy pokrojone warzywa i mięso z rosołu, gotujemy do miękkości i dokładnie blendujemy. Dodajemy przyprawy i śmietanę . Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Kremową zupę podajemy z grzankami
Gotowanie jest łatweciągu następnych dwóch dni. Jeśli tego nie zrobimy, grzyby na pewno nam się zepsują. Grzyby z tego przepisu są delikatne, kruche, bardzo sprężyste. Doskonale nadają się do sosów, do zup, wypasionych jajecznic, a także jako samodzielne danie np. z ziemniakami , kaszą lub makaronem . Polecamy! Składniki: na 3 kg grzybów 0,8 litra oleju 3 – 4 cebule sól i pieprz
Kuchnia Na WypasieDziś na blogu przepis na szybką zupę z dynią i ryżem. Pyszna, treściwa idealna na chłodne dni. Polecam:) Składniki: 2 L bulionu 1 kg dyni 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku masło szczypta kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowy sól, pieprz dodatkowo: szklanka ryżu natka pietruszki Wykonanie: Dynię pokroić
magiczna kuchnia Kasiwww.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ja pominęłam w swojej wersji tłuszcz. Natomiast wywar gotowałam na bazie ćwiartki z kurczaka i warzyw. Dodałam do zupy zarówno ziemniaki jak i drobny makaron nitki. Doprawiłam dodatkowo kminkiem, majerankiem i pieprzem ziołowym. Do podprawienia użyłam śmietany 18% Dla zainteresowanych udostępniam zdjęcie strony w/w książki
Kulinarne przemysleniamaśle - dla wydobycia smaku. Następnie zalewam wodą i gotuję do miękkości warzyw. Dodaję przecier i przyprawy i jeszcze chwilę gotuję ( jakieś 3-4 min) a następnie wszystko miksuję. Zupę można podawać z grzankami, dodać mięso , dla tych co lubią lub po prostu delektować się smakiem tak jak jest
Kuchnia Pełna Emocjijarskie krokiety z nadzieniem pieczarkowo - serowym. Chrupiące z zewnątrz, w środku miękkie i soczyste z ciągnącym się serem. Takie krokiety to nie tylko znakomity dodatek do różnego rodzaju zup, są bardzo sycące i mogą z powodzeniem zastąpić obiad czy kolację. Dobrze smakują i na ciepło i na zimno, także śmiało możemy je zabrać np. na wycieczkę czy na drugie
Kuchnia z widokiem na ogródrondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłem pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję
R'n'G KitchenCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa w stylu meksykańskim. Do jej przygotowania użyłam mrożonki, dzięki której obiad był gotowy w zaledwie 30 minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu głodomorów z dokładką
W garach u GosiPyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam
Swojskie jedzonkokapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchni