kawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym
czarrna od kuchniElektryzująco zielony, niespotykanie wyrazisty, pełen witamin i słońca! Oto nasz KREM Z CUKINII, czyli doskonała propozycja na letni lunch. Pychota! Artykuł KREM Z CUKINII pochodzi z
COOKMAGAZINESzybka, prosta i bardzo smaczna zupa z dodatkiem kaszy jęczmiennej, trio warzywnym i udkami kurczaka. Składniki: 2 udka kurczaka 50g suchej kaszy jęczmiennej 250g trio warzywnego 10g suszonej włoszczyzny przyprawy: jarzynka bez soli, zioła prowansalskie, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe 2l wody Sposób przygotowania: Umyte i oczyszczone udka kurczaka zalać zimną wodą. Gotować do momentu wrzenia wody. Wrzucić
Truskawkowa Fiestaryż wchłonie płyn i zmięknie, trwa to 10-15 minut. 2. Ryż podajemy z ulubionymi owocami. ryż na mleku kokosowym, napój kokosowy, kokos, śniadanie na słodko, borówki, zupa mleczna, fit, dietetyczna, zdrowo, dieta
Szefowa kuchniKorzystając ze świeżych warzyw można ugotować pyszny czerwony barszcz a'la ukraiński, Jak Wy gotujecie tę popularną zupę? Artykuł Barszcz czerwony z bobem i młodą kapustą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąprzygotować chłodnik litewski potrzeba tylko kilku prostych składników: botwinki, drobno posiekanych buraków oraz dużo posiekanego koperku i szczypiorku. Chłodnik można przygotować na zsiadłym mleku, jogurcie naturalnym lub kefirze. Zupę można doprawić sokiem z cytryny, koncentratem buraczanym i mielonym czosnkiem. Składniki na chłodnik litewski: duży pęczek botwinki z buraczkami około 0,5 litra bulionu warzywnego lub wody 500ml kefiru 400ml kwaśnej
Moja Książka KucharskaDługo nie mogłam przemóc się do dań typu chłodnik. Okazuje się jednak, że taka zupa na zimno świetnie smakuje i sprawdza się podczas prawdziwie gorących, letnich dni. Chłodnik z botwniki to jeden z najczęściej przygotowywanych. Zachwyca różowym kolorem i jest dość szybki w przygotowaniu. Lista zakupów (na 4 porcje) 500 ml bulionu 1 pęczek botwniki 400 g kefiru lub jogurtu
Proste-przepisy.plRosół z papryczkami padron – to mój pomysł na pyszną zupę trochę w stylu zero waste . Zostało mi kilka papryczek padron, na które już nikt nie miał zbytniej ochoty i szukałam sposobu by je wykorzystać. Akurat gotowałam rosół, a wiadomo do wywaru im więcej warzyw tym lepiej by był bardziej aromatyczny i smaczny. Polecam. Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa
Dorota SmakujePyszny, świeży i orzeźwiający! Czyli przepis na letni CHŁODNIK Z OGÓRKÓW. Nie ma nic lepszego na upalne dni niż zupa, która nie wymaga gotowania! Artykuł CHŁODNIK Z OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEChłodnik z ogórków małosolnych. Domowe chłodniki przygotowywane latem to ochłoda dla ciała i ducha. Bardzo często je robię z różnych składników, w zależności na co mam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZupa szczawiowa kojarzy mi się nieodmiennie z dzieciństwem. Jej kwaskowaty smak nieco przypomina żurek ale jest świeższy i bardziej wyrazisty. Do tego cieszy wiosenną zielenią. Doskonała z jajkiem i domowymi grzankami. Składniki: łyżka masła łyżka oliwy por 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 500g łopatki wieprzowej 2 marchewki 1 korzeń pietruszki średniej wielkości seler 5 sporych garści szczawiu 3 ziemniaki
Pyry na Gazpowiedział? on jest smaczny o każdej porze roku i smakuje obłędnie. Dziś wersja na własnym zakwasie, zrobicie go sami bo to rzecz prosta. Potem będziecie delektować się wspaniałą zupą przez cały rok. Barszcz chrzanowy na zakwasie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRosół z kury z pokrzywą Rosół domowy to zupa najczęściej chyba przygotowywana w polskich domach. Najpopularniejszy jest rosół z kury oraz drobiowo – wołowy, potem rosół domowy czy z kaczki. Tradycyjnie rosół podaje się z makaronem nitki, choć w niektórych regionach również z ziemniakami czy kluskami zacierkami. Jak ugotować rosół? Kilka składników: mięso, warzywa, przyprawy i najważniejsze – czas, bo rosół lubi
Dorota SmakujePyszna sycąca zupa- idealna na chłodniejszy deszczowy dzień. Podaje ją z grzankami ,posypaną startym żółtym serem i świeżym tymiankiem. Dużo smaku dodaje jej wolno smażona cebula i sery. Polecam
Swojskie jedzonko