SKŁADNIKI (7 sztuk) 500 g m ą ki poznańskiej 20 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva 200 - 250 ml wody
La grande e la piccola cuocaskładniki: świeża tłusta śmietana (schłodzona) zimna woda do wypłukania maślanki wykonanie: Najlepiej użyć swojskiej śmietany, czyli takiej zebranej z mleka prosto od krowy. W tym przypadku
Domowy Smak JedzeniaCzy u was trwa jeszcze sezon grzybowy? Bo jeśli tak to może skusicie się na małą grzaneczkę z grzybami? Użyłam do niej kurek i podgrzybków, które
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli myślicie, że pieczywa nie da się upiec na grillu to się mylicie, da się. Wpadłam na pomysł, że skoro na grillu można piec mięso i
IzabelawkuchniPyszny chlebek do indyjskich dań i nie tylko. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać drożdże, kminek, koper włoski, posiekany drobno ząbek czosnku. Zrobić
Kuchnia PokoleńAromatyczne małe bułeczki upieczone na zakwasie. Zakwas natomiast powstał na bazie wody w której wyhodowałam dzikie drożdże z melona miodowego. Idealna zabawa i znakomity efekt zatem
Moje Małe CzarowanieNa śniadanie najlepiej smakują mi właśnie bułki, no chyba że smażę omlet czy jajecznicę ale i wtedy bułka się przyda. Dzisiejsze mają aromatyczną i chrupiącą skórkę
Moje Małe CzarowaniePrzepisy Thermomix. Bułeczki z ziołami i mozarellą. Składniki: 100 g sera białego 35 g masła 70 g mleka 1 łyżeczka soli 250 g mąki pszennej 2
Themo przepisy3 kg ugotowanych grzybów mieszanych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 200 g koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypta chili 3 szkl oleju Grzyby mielimy na grubych
Gotowanie jest łatweSzybkie, pyszne, mięciutkie rogaliki na śniadanie. Można zajadać na słodko z dżemem, miodem, masłem orzechowym czy syropem klonowym albo na wytrawnie z sosem czosnkowym, ziołowym, ajvarem
Moje Małe CzarowanieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenSKŁADNIKI (ok. 12 sztuk) 500 g m ą ki pszennej 100 g suszonych pomidorów 100 g ricotty 200-250 ml letniej wody 25
La grande e la piccola cuocaJest pyszna, focaccia na zakwasie którą przedstawiam to idealne śniadanie w stylu włoskim. Zapach podczas pieczenia w całym domu, nie można powstrzymać ślinianek. A po upieczeniu
Moje Małe CzarowanieDzisiaj przepis dla prawdziwych miłośników bananów. Chlebek bananowy w który zakochacie się z pierwszego kawałeczku. Lekki do zrobienia, mega mięciutki, bardzo wilgotny i bardzo bananowy. Co
Kuchnia ŁukaszaMasło z awokado...to najzdrowsze masło jakie znam, a do tego szybkie i proste w wykonaniu. Idealne również dla wegan. Podane z domowym chlebkiem z ziaren
Kuchnia MagdaLeny