Masło jabłkowe brzmi trochę tłusto, ale zapewniam Was, że kalorii ma bardzo mało. Tak naprawdę nie ma w nim ani trochę prawdziwego masła , a swoją nazwę
Smaczna PyzaZnakomita alternatywa dla zwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło. Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii. Polecam na śniadanie albo na popołudniową
Moje Małe CzarowanieNie dość że one są łatwe, to są też szybkie i przepyszne. Idealnie nadają się do kanapek do pracy czy szkoły. Śniadanie z ich udziałem jest
Moje Małe CzarowanieTo mój pierwszy udział w Wypiekaniu na Śniadanie i jestem zachwycona. Już od dawna miałam w planach upieczenie podpłomyków i cieszę się, że nadarzyła się okazja
Pieguskowa KuchniaPyszny chlebek z fetą i aromatycznymi ziołami to zdecydowanie „must have” tego lata. Idealny na piknik, grilla czy ot tak na kolację. Przygotowanie ciasta
Pieguskowa KuchniaSKŁADNIKI (na 8 sztuk) 150 g m ą ki pszennej typu 500 150 g m ą ki razowej 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
La grande e la piccola cuocaSKŁADNIKI: - 0,5kg maki pszennej (ja dałam typ405) - 2 łyżki oleju - 25g drożdży - 250ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli WYKONANIE: 1. zaczyn: drożdże
Dziś Ja gotujeKomu komu bo idę do domu hi hi .Zapraszam was na pyszne delikatne i pulchne bułeczki drożdżowe ze śliwkami.Sezon mamy więc smakołyk na czasie. Składniki
Różowa kuchniaNie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla
Swojskie jedzonkoAgrest pomału się kończy, jaka szkoda bo ciasta czy bułeczki z nim są przepyszne. Właśnie zrobiłam drożdżowe z czerwonym agrestem i wyszły rewelacyjne. Składniki: drożdże świeże
Różowa kuchniaChrupiące i bardzo aromatyczne razowe bułeczki z dodatkiem ziół prowansalskich, to moja kolejna propozycja z cyklu "Domowe pieczywo". Bułeczki s ą najsmaczniejsze jeszcze ciep ł
La grande e la piccola cuocaPonieważ jeszcze zamrożona dynia siedzi bezczelnie w naszym zamrażalniku, czas coś z nią zrobić. Coś co pozwoli nam w szybkim tempie jej się pozbyć. Prócz ciast
Gotowanie z pasjąOd dawna za mną chodził ten przepis. Na grupach związanych z Thermomixem przewijał się teraz, w okresie grillowym praktycznie codziennie. Dlatego i ja postanowiłam skorzystać z
Gotowanie z pasjąTrwa sezon na bób, więc trzeba korzystać ile się da 😉 Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło
Kuchnia MagdaLenyObiecuję, że to już przedostatni przepis z bobem 😀. Jeszcze mam w planie pierogi z bobem i finito na ten sezon z tymi pysznymi zielonymi fasolkami
Kulinarne przygody Gatity