W tym roku nie można narzekać na brak grzybów. Mam więc nadzieję, że większość z Was, tak jak ja wykorzystała efektywnie ten czas, przygotowując zapasy na
Gosia gotujeSkładniki : ok. 1 kg mięsa od szynki płaska łyżeczka soli do zmiękczania mięs 3-4 ząbki czosnku pieprz czarny, 2-3 chipsy suszonych jabłek płaska łyżeczka
Proste PotrawyPrzepyszne bułki dziś przedstawiam. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy, idealne z miodem do kawy czy herbaty. Doskonałe na słodko i ostro. Bułki - ciemne orzechówki
Moje Małe CzarowanieCzekośliwka zwana nutellą śliwkową to pyszny krem tylko z 3 składników, bez dodawania cukru. Słodki smak zyskuje dzięki dodatkowi czekolady. Połączenie śliwki z czekoladą mleczną oraz
Kuchnia MagdaLenyPyszna i bardzo zdrowa pasta z ciecierzycy -prosta do przygotowania w domu.Polecam gorąco bo jest zupełnie inna niż wszystkie pasty na chlebek a dodatki można dobierać
Swojskie jedzonkoPewnie jako jedna z małej wegusów nie lubię humusu i nie przepadam za kaszą jaglaną. Z czymś jednak trzeba jeść kanapki, bo nie samym curry i
greenscarfFocaccia to pyszny chlebek który w zależności od regionu Włoch jest inny, a każdy rodzaj pyszny. Dziś prezentuje focaccię z szalotką, bardzo aromatyczną i pyszną. Chlebki
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI (7 sztuk) 500 g m ą ki poznańskiej 20 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva 200 - 250 ml wody
La grande e la piccola cuocaskładniki: świeża tłusta śmietana (schłodzona) zimna woda do wypłukania maślanki wykonanie: Najlepiej użyć swojskiej śmietany, czyli takiej zebranej z mleka prosto od krowy. W tym przypadku
Domowy Smak JedzeniaCzy u was trwa jeszcze sezon grzybowy? Bo jeśli tak to może skusicie się na małą grzaneczkę z grzybami? Użyłam do niej kurek i podgrzybków, które
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli myślicie, że pieczywa nie da się upiec na grillu to się mylicie, da się. Wpadłam na pomysł, że skoro na grillu można piec mięso i
IzabelawkuchniPyszny chlebek do indyjskich dań i nie tylko. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać drożdże, kminek, koper włoski, posiekany drobno ząbek czosnku. Zrobić
Kuchnia PokoleńAromatyczne małe bułeczki upieczone na zakwasie. Zakwas natomiast powstał na bazie wody w której wyhodowałam dzikie drożdże z melona miodowego. Idealna zabawa i znakomity efekt zatem
Moje Małe CzarowanieNa śniadanie najlepiej smakują mi właśnie bułki, no chyba że smażę omlet czy jajecznicę ale i wtedy bułka się przyda. Dzisiejsze mają aromatyczną i chrupiącą skórkę
Moje Małe CzarowaniePrzepisy Thermomix. Bułeczki z ziołami i mozarellą. Składniki: 100 g sera białego 35 g masła 70 g mleka 1 łyżeczka soli 250 g mąki pszennej 2
Themo przepisy