DROŻDŻOWE RACUSZKI JAK U BABCI

DROŻDŻOWE RACUSZKI JAK U BABCI

DROŻDŻOWE RACUSZKI JAK U BABCI

Jak już pisałam Wam nie raz, najlepiej dla mnie gotuje moja Babcia. To mój autorytet smakowy. To ona nauczyła mnie podstaw kuchni, to pod jej okiem powstawały pierwsze ciasta, biszkopty. To u Babci najlepiej smakowały drożdżowe proste do przygotowania racuszki. Zjadane na ciepło, posypane dużą ilością cukru pudru smakują do dziś. A moi synowie wręcz je uwielbiają.  Składniki: 3 szklanki mąki Reszelskiej pszennej  MŁYNOMAG 30 g drożdży 1,5 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 1 jajko szczypta soli ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.