Z ogromną satysfakcją odkryłam świetne,zdrowe mazidło do kanapek, a wszystko to za pośrednictwem mojej znajomej.Z tym przepisem, jak i wieloma innymi ,miałam się zmierzyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCześć! Dziś mam dla Was inspirację na szybkie śniadanie. Taka porcja daje kopa do działania. Biała fasolka ze świeżą kolendrą i natką pietruszki na toście z
Moja pasja smakuPasta jajeczna z suszonymi pomidorami była totalnym eksperymentem. Założyłam, że pan mąż, wielki, ale to naprawdę wielki miłośnik pasty jajecznej, jak zobaczy pastę z suszonymi pomidorami
Mieszam w GarnkuDziś bułeczki bez drożdży, bez zakwasu i bez proszku do pieczenia, a sody też tu nie ma. W Brazylii są bardzo popularną przekąską. Co tutaj jest
Moje Małe CzarowanieGalaretka z kurzych łapek to najlepszy i naturalny sposób, by uzupełnić niedobory kolagenu w naszym organiźmie. Kolagen jest idealny na zdrowe stawy i piękną cerę. Tanim
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś pysznego! Pasztet rybny... z łososia z dodatkiem papryki, cebuli, koperku oraz otrębów. Nie zawiera mąki. Można go porównać do domowego paprykarza, ale jest
Kuchnia MagdaLenyPastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki
kuchnia doskiPierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby danie nie znudziło się
Codziennik KuchennyPrzepis trochę spóźniony, ale ostatnimi czasy brakuje mi czasu na wiele przyjemnych dla mnie rzeczy, w tym niestety na prowadzenie bloga. Z góry
Rozpustne gotowanieOdrywane bułeczki drożdżowe z mięsem Odrywane bułeczki drożdżowe z mięsem. Odrywane bułeczki drożdżowe z mięsem, to przepis który powstał u nas w domu z potrzeby upieczenia
Kuchnia na wzgórzuProsta pasta do pieczywa, tym razem bohaterem są ziarenka słonecznika. Ziarna słonecznika mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. To bogactwo cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodzaju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!"Pan de sal" to filipińskie bułeczki przywiezione na Filipiny przez hiszpańskich lub portugalskich piekarzy, różne źródła różnie podają. Bułeczki są bardzo chrupiące na zewnątrz
Moje Małe CzarowanieHej! Ciecierzyca mnie zachwyca. Ta niepozorna roślina ma w sobie bogactwo białka, sprzyja obniżeniu cholesterolu i ciśnienia krwi, zapobiega zaparciom. W Egipcie uważany jest za afrodyzjak
Tylko pysznieUwielbiam poznawać kuchnie świata i inspirować się tamtejszymi daniami. Tym razem „zabieram Was” do Gruzji, gdzie jednym z najbardziej popularnych dań jest Chaczapuri i
Ostra na Słodko