Pyszny ,smaczny,rewelacyjny no chyba już wszystko powiedziałam o chlebku z żurawiną. Warto zrobić ,posmakować i powiedzieć samemu jak smakuje. Składniki: 50
Różowa kuchniaNie wiem jak u Was, ale ja z dzieciństwa doskonale pamiętam maślane bułki w tym chałkę. I to nie byle jakie bułki maślane, ale takie właśnie
Mieszam w GarnkuParę dni temu dostałam od Primaviki uroczą paczuszkę pełną ich produktów! Primavikę znam od dawna i bardzo ją lubię- szczególnie paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną (który
wegetalerzeJeżeli macie bardzo dojrzałe banany (z ciemną skórką) to będą one idealne do chlebka bananowego. Warto dodać, że chlebek bananowy to wypiek na pograniczu pieczywa, a
UgotowaćSzukałam idealnego przepisu na bułki do kebaba i udało się. Skorzystałam z przepisu
W kuchni u MonikiSkładniki: 500 g mąki pszennej 1 jajko 7 g suchych drożdży 150 ml mleka 150 ml oleju 60 g masła 200 g cukru szczypta soli 1
Moje-pitraszenieDelikatne, puchate, z wilgotnym wnętrzem, jednym słowem idealne bułki do kawy, herbaty, czystka a także do pracy, do szkoły. One są idealne o każdej porze dnia
Moje Małe CzarowaniePasta warzywna z prażoną kaszą gryczaną Jestem fanem past kanapkowych. Pasta warzywna, obok hummusu , to moja ulubiona opcja do smarowania pieczywa. Tym razem wyjątkowo zacząłem dzień
BlendmanChlebek bananowy z mąką orkiszową słodzony daktylami i cukrem kokosowym lub trzcinowym to dla nas zdrowsza wersja słodkiego pieczywa. Gdzie tylko możemy dodajemy przeciwzapalne przyprawy więc
SzczyptaSmaQDziś o podpłomykach Gdy zabraknie mi chlebka piekę Podpłomyki z ziarnami 200 ml wody 20 g drożdży 1 łyzeczka miodu szczypta soli około 40 dag mąki
Gotuj Sam!Chałka sześcioramienna Czy jest ktoś, kto nie lubi chałki? Najlepiej z masłem, albo z dżemem. Do tego obowiązkowa herbata! :) Ja lubię bardzo, ale jeszcze ważniejsze jest
Trzeci talerzLubimy pasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. Doskonała
Takie tam pichcenieW lutym miałam wam ugotować coś z książki „Gruziński smak” Vaho Babunashvili i Radka Polaka. Miesiąc jednak okazał się za krótki. Pierwszy raz też
Polska ZupaGdy byłam dzieckiem co roku jeździłam na 3-tygodniową kolonię nad morze do Łukęcina. Małe miasteczko, nad samym brzegiem morza, wypełnione letniskowymi domkami, pocztą, sklepami z
Ostra na SłodkoCześć ! Smażone pieczarki i jajka to świetne połączenie. Ostatnio już gościło na moim blogu w postaci grzanki ze szpinakiem, pieczarkami i jajkiem sadzonym. Dziś podsmażone wcześniej
Moja pasja smaku