Dziś na blogu przepis na szybką zupę z dynią i ryżem. Pyszna, treściwa idealna na chłodne dni. Polecam:) Składniki: 2 L bulionu 1 kg dyni 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku masło szczypta kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowy sól, pieprz dodatkowo: szklanka ryżu natka pietruszki Wykonanie: Dynię pokroić
magiczna kuchnia Kasiwww.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ja pominęłam w swojej wersji tłuszcz. Natomiast wywar gotowałam na bazie ćwiartki z kurczaka i warzyw. Dodałam do zupy zarówno ziemniaki jak i drobny makaron nitki. Doprawiłam dodatkowo kminkiem, majerankiem i pieprzem ziołowym. Do podprawienia użyłam śmietany 18% Dla zainteresowanych udostępniam zdjęcie strony w/w książki
Kulinarne przemysleniamaśle - dla wydobycia smaku. Następnie zalewam wodą i gotuję do miękkości warzyw. Dodaję przecier i przyprawy i jeszcze chwilę gotuję ( jakieś 3-4 min) a następnie wszystko miksuję. Zupę można podawać z grzankami, dodać mięso , dla tych co lubią lub po prostu delektować się smakiem tak jak jest
Kuchnia Pełna Emocjijarskie krokiety z nadzieniem pieczarkowo - serowym. Chrupiące z zewnątrz, w środku miękkie i soczyste z ciągnącym się serem. Takie krokiety to nie tylko znakomity dodatek do różnego rodzaju zup, są bardzo sycące i mogą z powodzeniem zastąpić obiad czy kolację. Dobrze smakują i na ciepło i na zimno, także śmiało możemy je zabrać np. na wycieczkę czy na drugie
Kuchnia z widokiem na ogródrondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłem pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję
R'n'G KitchenCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa w stylu meksykańskim. Do jej przygotowania użyłam mrożonki, dzięki której obiad był gotowy w zaledwie 30 minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu głodomorów z dokładką
W garach u GosiPyszna zupa,fajna alternatywa jak macie nadmiar fasolki szparagowej ,nawet przerośniętej .Nawet niejadki zjedzą ukrytą w ten sposób fasolkę. Polecam
Swojskie jedzonkokapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchniLato ma to do siebie, że nie chce się stać przy garach ani jeść. Ciężkie dania zostawiamy i delektujemy się lekkimi posiłkami. Taki jest i ten chłodnik. Lekka, orzeźwiająca zupa na bazie buliony, jogurtu greckiego i ogórków. Składniki: 8 sztuk ogórków gruntowych 1/2 l jogurtu greckiego 1 szklanka schłodzonego bulionu warzywnego 1 op. łososia wędzonego MOWI 2 ząbki czosnku
Kuchnia w oparachzmiękną. Kurki dokładnie opłukać na sicie i osuszyć na ręczniku papierowym. osuszone kurki przesmażamy na odrobinie masła i szczyptą soli do momentu aż woda nieco odparuje i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok 5-10 minut. Smacznego
Andzia Pichcidrobiowy rosół z kurczaka z kluskami kładzionymi. Rosół z kury dla większości z nas jest smakiem dzieciństwa i często gości na polskich stołach. Ta tradycyjna polska zupa jest chyba jedną z najczęściej przyrządzanych potraw przez Polaków... Każda pani domu ma swój doskonały przepis na najlepszy domowy rosół z kurczaka. Rosół drobiowy można podawać z makaronem, lanymi kluskami, makaronem
Moja Książka Kucharskakaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone w słupki, cukier, ananasa z zalewą. Po chwili dorzucamy połamany makaron. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, zagotowujemy. Podajemy z posiekaną dymką. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchencytryny/limonki. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. W trakcie miksowania wlewamy powoli mleko oraz maślankę/kefir. Finalnie konsystencja będzie dość gęsta. Można dolać więcej płynu, jeśli wolimy rzadsze zupy. Doprawiamy całość solą i pieprzem i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem przygotowujemy wybrane dodatki i podajemy prosto z lodówki. Smacznego! Artykuł Chłodnik z awokado i ogórka pochodzi
Analiza SmakuLatem mamy największy dostęp do świeżych warzyw, dlatego warto wykorzystać ich potencjał zdrowotny. Kalafiorowa to jedna z najpopularniejszych zup, dla jednych najsmaczniejsza to ta z dodatkiem makaronu, dla innych z ziemniakami. Ja proponuję zamienić tradycyjne ziemniaki z wysokim IG na bataty (IG=54). IG kalafiora wynosi 21. Wersja zdrowsza, bo mniej kaloryczna i bardzo kolorowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!